Бившият вицепрезидент на Афганистан Амрула Салех, който се провъзгласи за

...
Бившият вицепрезидент на Афганистан Амрула Салех, който се провъзгласи за
Коментари Харесай

Служебният президент на Афганистан е напуснал страната

Бившият вицепрезидент на Афганистан Амрула Салех, който се прогласи за длъжностен президент, е напуснал северната провинция Панджшир, която отхвърля да признае властта на талибаните и е отпътувал за Таджикистан. Това заяви източник в ТАСС, като цитира собствен източник.

" Ситуацията в Панджшир е много сложна. Талибаните обсаждат района от четири страни, блокират достъпа до интернет и електричество. Снощи Салех напусна Панджшир и се насочи към Таджикистан. Най-вероятно той към този момент е там, е споделил източникът.
 Външните министри в Европейски Съюз разискаха обстановката в Афганистан Външните министри в Европейски Съюз разискаха обстановката в Афганистан
Министърът на външните работи Светлан Стоев взе присъединяване в неофициална среща на външните министри на страните - членки на Европейски Съюз, която се п...

По-рано Салех разгласява в профила си в Twitter апел към интернационалната общественост да обърне внимание на. Той упрекна талибаните в отнемане на хората от достъп до здравна и филантропична помощ. След несполучливи диалози сред талибаните и Националния фронт на съпротивата, талибанските бойци започнаха нахлуване против Панджир при започване на тази седмица.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР