Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков

...
Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков
Коментари Харесай

Рашков обвини МВР в укриване на данни за конкурса, с който ГДБОП наема жената на Нотариуса

Бившият вътрешен министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков отхвърли опита на Министерство на вътрешните работи да трансферира върху него отговорността за назначението на брачната половинка на Мартин Божанов - Нотариуса за чиновник на ГДБОП.

В предаването " Денят с Веселин Дремджиев " той разясни, че Гергана Грънчарова е станала чиновник на дирекцията за битка с проведената престъпност след конкурс, който е разгласен още през октомври-ноември 2020 година По това време началник на ГДБОП е Любомир Янев, а министър на вътрешните работи - Христо Терзийски (в момента той е народен представител от ГЕРБ).

" Очевидно този конкурс е разгласен доста преди аз да стана министър на вътрешните работи, тъй като моята и нашата информация е, че сред Божанов и тогавашния шеф на ГДБОП е имало много здрава връзка, другояче няма пояснение по какъв начин по този начин брачната половинка на Божанов внезапно се явява и печели този конкурс ", акцентира Рашков.

В понеделник Министерство на вътрешните работи разгласява част от документите в състезанието, която демонстрира, че финалната заповед за назначението на Грънчарова е от 19 май 2021.

Тя е подписана от Рашков във времето, в което той е длъжностен вътрешен министър в кабинета на Стефан Янев в интервала май 2021 - юли 2022 година

Бившият министър твърди, че е бил задължен да подпише заповедта, тъй като е бил министър от една седмица и е било невероятно да изследва всички хора, чието предопределение би трябвало да утвърди. Отново той беше и индивидът, който е разпоредил Грънчарова да бъде уволнена, откакто през юни 2021 година Антикорупционният фонд освети данните за престъпната скица на нейния брачен партньор Мартин Божанов.

По думите му към оня миг не е знаел коя е Гергана Грънчарова.

" Докато чиновниците на ГДБОП доста добре са знаели за чия брачна половинка става дума, шефът на тази работа е знаел за коя брачна половинка става дума, може би Калин Стоянов, който в този момент се прави на незнаещ, на света вода ненапита, е знаел за коя брачна половинка става дума ", разяснява екс вътрешният министър.

Рашков упрекна Стоянов и Министерство на вътрешните работи в съзнателно укриване на цялата процедура по назначението на брачната половинка на Нотариуса, публикувайки в понеделник единствено един документ на финалната права.

Той акцентира, че нито въпросният конкурс е разгласен от него, нито той е правил подбора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР