Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира днешното решение на парламента,

...
Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира днешното решение на парламента,
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Не можеш да говориш за съдебна реформа с хора, които не са влизали в съда

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов разяснява днешното решение на Народното събрание, обвързвано с контрола на основния прокурор.

" Това го одобрявам като поръчка за предизборна акция, тъй като двете благоприятни условия се съдържат в два разнообразни законопроекта, и тези два законопроекта би следвало по правилника за работа на Народното събрание да бъдат обединени в един, т.е. едната опция наложително би трябвало да отпадне. И до момента в който се прави тази активност завършва мандата на Народното събрание и не одобряваме нищо. Просто сме си поговорили по тематиката ", сподели той в " Новините по " Нова телевизия ".

" Има едно доста елементарно решение, само че то е обвързвано с Велико национално заседание и се показва в това прокуратурата да откри мястото си в изпълнителната власт. От там нататък няма да има никакъв проблем кой ще проверява основния прокурор и по каква процедура. Няма да се вършат някакви гимнастики съдията да стане прокурор или пък шефът на следствието да реши, че би трябвало да образува наказателно произвеждане против основния прокурор и внезапно да се преобрази в проверяващия основния прокурор. Най-близките хора на Гешев оглавяват следствието, защо приказваме. Има редица европейски страни, в които министърът на правораздаването е и основен прокурор ", уточни той.

" Видяхте ли някакъв логичен избирателен спор по тематиката правосъдна власт? Трябва да се стартира някак. Да се даде знак, че тази тематика ще има значение в идващото Народно заседание. А това нещо не се прави и то е разбираемо, тъй като партията, която има най-голяма парламентарна група сега, няма в редовете си един правист, който е гледал едно наказателно дело от начало до край. Това е безусловно обезпокоително. Не можеш да приказваш за правосъдна промяна с хора, които не са влизали в съда. нито един от тях не съм виждал в съда. Аз съм цялостен живот в правосъдните зали ", разяснява още Йорданов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР