Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира напрежението между Бойко Борисов

...
Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира напрежението между Бойко Борисов
Коментари Харесай

Нейнски: Няма как правителството да се ползва с авторитет, след като лидерите си разменят нападки 

Бившият външен министър Надежда Нейнски разяснява напрежението сред Бойко Борисов и акад. Николай Денков от последните дни.

" Аз считам, че целият този звук в системата по никакъв метод не се отразява добре за репутацията на ръководещото болшинство както вътре в страната, по този начин и престижът му на открито. Щом са взели решение да ръководят дружно, би трябвало да има правила, по които да действа. Правилата се назовават съдружно съглашение, само че по този начин или другояче ги възприемат като коалиция. В политиката има някакви правила. За да могат да бъдат спазвани би трябвало да бъдат написани на лист хартия, с цел да се знае кой защо дава отговор. Когато се знае кой защо дава отговор ще намалее това вътрешно напрежение.

В момента е едно наддаване, надскачане, взаимни обвинявания, които разрушават доверието и вътре и вън. Това всъщност обезсмисля това, че се прави такова болшинство,  тъй като откакто е взето решение да работят като болшинство евроатлантическо, най-малко да се свършат избрани дейности. Защото в случай че не се свършат, хората ще се питат за какво са дружно ", сподели тя в утринния блок на БТВ.

" Те не действат като обединен механизъм, тъй като в случай че беше по този начин всеки един който е от това болшинство ще милее за престижа на болшинството. Когато има взаимни нападки, цялото страда. Тоест, няма по какъв начин едно държавно управление да се употребява с престиж, откакто водачите на болшинството си разменят сходни нападки и считам, че това е извънредно нездравословно. Дипломацията е скъпо нещо. Има доста неща, които могат да бъдат направени в това отношение, само че е значимо по какъв начин се изразходват средствата ", безапелационна е Нейнски 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР