Бившият външен министър на Еквадор Рикардо Патиньо заяви пред РИА

...
Бившият външен министър на Еквадор Рикардо Патиньо заяви пред РИА
Коментари Харесай

Решено! Асандж ще бъде предаден на САЩ

Бившият външен министър на Еквадор Рикардо Патиньо съобщи пред РИА Новости, че създателят на портала „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж е доста евентуално да бъде екстрадиран в Съединените щати, цитира думите му РИА Новости.

" Мисля, че в този момент екстрадицията му е най-вероятна. Асандж към този момент е изложен на огромен риск, тъй като президентът на Еквадор Ленин Морено съобщи народа си. Това е рискът да бъде екстрадиран в Съединените щати и смисълът на решението на шведското правораздаване е да улесни Обединеното кралство да го изпрати в Съединени американски щати “, сподели Патиньо.

Според него Вашингтон предлага на президента Морено " несъмнено бъдеще ". " Мисля, че той няма да може да остане в Еквадор. Съединени американски щати ще одобряват него и фамилията му, тъй като за по-малко от две години равнището на доверието на еквадорците в него е спаднало до по-малко от 15%. Той няма даже и най-малката опция за преизбиране, само че той построява път за десните сили да вземат властта”, сподели някогашният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР