Бившият външен министър Ивайло Калфин ананлизира резултатите от проведените на

...
Бившият външен министър Ивайло Калфин ананлизира резултатите от проведените на
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Демократите в САЩ спечелиха изборите, те могат да блокират Тръмп

Бившият външен министър Ивайло Калфин ананлизира резултатите от извършените на 6 ноември междинни избори в Съединени американски щати в предаването "Офанзива с Любо Огнянов ". Според него демократите са спечелили изборите, тъй като са придобили значим лост, който са нямали и ще промени политиката на база болшинството в Конгреса. "Първото, което могат към този момент, е да блокират законодателни начинания на Доналд Тръмп, и второто - да провеждат следствия на бизнеса, връзките и т. н., ужасно неприятни тематики за Тръмп ".

"Те към този момент имат болшинство, с това ще се промени и политиката на Тръмп. Това е предстоящо в Америка - нормално в тези избори в средата на мандата печели другата партия ", уточни още Ивайло Калфин.

"Да, нямаше помитаща метла, вълна на демократите, само че получиха политически инструмент, който ще употребяват отсега нататък ". По думите му досегашните ограничения на Тръмп с анулиране на разнообразни търговски и други интернационалните контракти, в действителност "помпат стопанската система " на Съединени американски щати.

"Проблемът е, че позитивният резултат върху стопанската система е кратковременен, трае към 3-4 години. Например повдигането на митата за китайската стомана, производителите са удовлетворени, само че цената на американската става висока и мъчно се продава на открито ", акцентира Ивайло Калфин.

"Негативният резултат занапред ще се усети, въпросът е дали ще трае до идващите избори през 2020 или до по-късно ", допусна някогашният външен министър. Той изрази вяра, че демократите ще съумеят да спрат оповестеното от Тръмп излизане на Съединени американски щати от контракта за ракетите, тъй като в противоположен случай "ние ще платим сметката " от предстоящата нова конкуренция във въоръжаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР