Бившият управител на ВиК Перник Иван Витанов бе задържан днес

...
Бившият управител на ВиК Перник Иван Витанов бе задържан днес
Коментари Харесай

Бившият управител на ВиК Перник е задържан

Бившият шеф на ВиК Перник Иван Витанов бе арестуван през днешния ден в 10 часа в следствения отден на Специализираната прокуратура по обвиняване за умишлена занемареност и подписване на неизгодна договорка за разходомера на водата, написа offnews.bg.

Витанов е арестуван за 72 часа, а на следващия ден се чака Спецсъдът да дефинира мярката му за неотклонение.

Освен Витанов в следствения отдел е била призована и и.д. зам.-кмет на Перник по образованието по време на изборите Севделина Ковачева. Очаква се и на нея да й бъде повдигнато обвиняване.

Арестът идва след следствие на журналиста Валя Ахчиева " Чудовището в езерото изпи водата на Перник ", в което бяха показани обстоятелства, че никой не е мерил водата, която действително се източва от язовир " Студена, минавала през Водноелектрическа централа " Студена ", произвеждала е електрическа енергия и е тръгвала към промишлените предприятия, отново без да се мери.

Въпросът към водещия прокурор за водната рецесия в Перник Ангел Кънев е дали ще бъдат повдигнати обвинявания на длъжностни лица от районното министерство, в това число и на министър Петя Аврамова, откакто принципал на ВиК е персонално министърът на районното развиване.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР