Бившият треньор Свен-Йоран Ериксон обяви, че е болен от рак

...
Бившият треньор Свен-Йоран Ериксон обяви, че е болен от рак
Коментари Харесай

Изключително тъжна новина от Свен-Йоран Ериксон

Бившият треньор Свен-Йоран Ериксон разгласи, че е болен от рак и му остава най-много година живот. 75-годишният шведски експерт, който в кариерата си води голям брой тимове на клубно и национално равнище, показа ужасната вест по време на радио предаване в родината си.

„ Всички доктори ми споделят, че имам болест, която не е по никакъв начин добра. Вероятно става дума за рак, само че ще се боря колкото мога. Може би ми остава година живот или по-малко. Не мога да бъда сигурен и е по-добре да не мисля за това “, сподели Ериксон.

 Свен Йоран Ериксон - Лацио - почитатели Снимка: БГНЕС – EPA/ETTORE FERRARI

Спекулациите за здравословното му положение започнаха, когато той спря да работи като състезателен шеф за Карлстад в родината си. Ериксон схваща за проблемите си, когато припада по време на бягане през предходната година.

В предишното той бе треньор на Гьотеборг, Бенфика, Рома, Фиорентина, Сампдория, Лацио, Манчестър Сити, Лестър, Англия, Мексико Кот Д’Ивоар, Филипините и още. С Гьотеборг завоюва Купата на УЕФА, а с Рома, Лацио и Сампдория общо четири пъти Купата на Италия. С „ римските орли “ стана и първенец. Кариерата на Ериксон като футболист е повече от скромна. Състезава се най-вече в тимове от долните дивизии на Швеция. Поради травма завършва своята кариера едвам 27-годишен през 1975-та година.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР