Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков коментира победата на червените

...
Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков коментира победата на червените
Коментари Харесай

Сашо Станков: ЦСКА показа манталитет на победител

Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков разяснява успеха на " алените " над ФК ЦСКА 1948.
 ЦСКА: Боли ни от решенията на митове! Но осъждаме дейностите, които минаха граници
ЦСКА: Боли ни от решенията на митове! Но осъждаме дейностите, които минаха граници

Ето какво още споделят

" Моментите след отпадане от евротурнирите постоянно са доста тънки и хлъзгави. Макар че представянето на ЦСКА против Базел би трябвало да бъде несъмнено като почтено. Армейците демонстрираха максимума на моментните си благоприятни условия и напуснаха шампионата с високо вдигната глава. И въпреки всичко за отбора бе доста значимо да тръгне с победа в шампионата, с цел да преодолее провалянето в Швейцария. По подигравка на ориста алените срещнаха противник, против който бе ясно, че дуелът е с по-особен заряд.

В първите минути тимът несъмнено потегли много нерешително, усещаше се напрежение и прочувствена изтощеност. Много положително усещане направи, че тази миникриза бе бързо преодоляна и след 30-ата минута ЦСКА напълно доминираше. Второто полувреме също потегли неприятно - с ранен гол за гостите, само че по-късно армейците бяха господари на терена и не оставиха подозрение в превъзходството си, като справедливо победиха. Треньорският щаб за следващ път показва, че доста вярно напипва ритъма на ротациите в състава. Дозира се отлично игровото време на футболистите, а промените, които бяха направени в понеделник, повлияха съществено на събитията на терена.

ЦСКА надалеч не изигра приказен дуел, само че притиснат от събитията, извлече максимума с прелестно за окото игрово държание, изключително през втората част. Важно е да се обърне внимание на характера, който демонстрираха алените, откакто изостанаха с гол пасив. В доста сходни мачове в близкото минало не се виждаше по какъв начин отборът би могъл да навакса изоставането си, до момента в който в понеделник попаденията за обрата се " печаха " и бе въпрос на време по кое време ще паднат. Армейците сложиха противника си под много сериозен напън, който повдигна духа и на публиката, а тя от своя страна също спомогна за обрата. Вина, несъмнено, има и ФК ЦСКА 1948 Сф, който не сподели съвсем нищо. Възпитаниците на Любослав Пенев се прибраха много надълбоко в личната половина и сами си направиха мача извънредно сложен. Позволиха на армейците да натрупат самочувствие и да си повярват, че могат да завоюват срещата от губеща позиция. Похвала заслужава вратарят Даниел Наумов, който за следващ пък сподели, че има солидна класа и на няколко пъти избави отбора си.

Дори и да е тривиално, от ЦСКА няма по какъв начин да не се отличи представянето на голмайстора Брадли де Нойер, който изигра най-силния си дуел до момента с алената фланелка. Личи си, че нидерландецьт се нуждае от време, като последователно напипва верния темп. Същото се отнася и за Джонатан Линдсет, който също оказа помощ за успеха. Норвежецът към момента има много неразгърнат капацитет, като се вижда забележителен брак в дейностите му. Но това се дължи и на обстоятелството, че той непрекъснато търси топката, не се опасява да поема отговорност и желае да дава ексцентрични варианти в предни позиции. Много непоклатимост в центъра за следващ дуел внесе Амос Юга, до момента в който двойката в ядрото на ариергарда Матей и Кох този път бе неуверена.

ЦСКА натрупа база от няколко положителни представяния и резултати в последните седмици и е задължен да продължи тази линия. За отбора предстоят посещение на Спартак Варна и домакинство на Славия, които би трябвало да бъдат извоювани, с цел да се затвърдят упоритостите за върха в класирането и да се влезе по най-хубавия метод в дербито с Левски в средата на месеца ", разяснява Станков пред " Тема спорт ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР