Бившият треньор на ЦСКА – Саша Илич, има нов клуб,

...
Бившият треньор на ЦСКА – Саша Илич, има нов клуб,
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Саша Илич пое отбор в Гърция

Бившият треньор на ЦСКА – Саша Илич, има нов клуб, който още веднъж е на Балканския полуостров. Легендата на Партизан заменя Крис Колмън отпред на гръцкия Атромитос, заемащ предпоследната 13-а позиция все още.

Клубът от Атина има единствено три точки от осем мача. С по-малко точки (2) е единствено Волос, който приключи шести през предишния сезон.

Ето какво написаха от Атромитос:

„ Атромитос афишира началото на съдействието си със Саша Илич, който поема позицията треньор на нашия тим до края на сегашния сезон.

Саша Илич е роден на 30 декември 1977 година и е една от най-големите персони на сръбския футбол, защото е рекордьор в историята на Партизан по време на футболната си кариера. Бил е и национал на Югославия. Той е играл още за Телта, Галатасарай, Залцбург, до момента в който през 2009 година мина през страната ни с АЕЛ.

Саша Илич стартира треньорската си кариера през 2019 година, като ръководеше юношите на Сърбия, а през март 2021 година стана асистент на Драган Стойкович в националния тим на страната си.

През август 2021 година Илич напусна този пост, с цел да стане старши треньор на сръбския Чукарички. Той остана до април 2022 година, като записа общо 27 мача с 12 победи и единствено 4 загуби, извеждайки тима до трето място в класирането и по-късно до квалификациите за Лига на конференциите.

През юни 2022 година Илич оглави най-успешния тим в България ЦСКА София и остана до юли 2023 година По време на престоя си в ЦСКА София някогашният му тим реализира рекорден точков резултат за последните години - 84 пункта, претендирайки за шампионската купа до последния мач против преобладаващия 12 години Лудогорец. Общо той седнал съм на пейката на ЦСКА София в 44 мача, записвайки 30 победи и единствено 7 загуби.Общо в кариерата си в Чукарички и ЦСКА София Илич има 71 публични мача, с 42 победи и единствено 11 загуби.

Към Саша Илич ще се причислят неговият асистент Величко Капланович и кондиционният треньор Дарко Обрадович.

Саша Илич, добре пристигнал в нашия екип! ", приключват от Атромитос.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР