Бившият треньор на отбора по кикбокс на Дагестан Ахмед Ахмедов

...
Бившият треньор на отбора по кикбокс на Дагестан Ахмед Ахмедов
Коментари Харесай

Бившият треньор по кикбокс на Дагестан е обвинен в държавна измяна, защото мина на страната на Украйна

Бившият треньор на тима по кикбокс на Дагестан Ахмед Ахмедов e обвинен по наказателно дело за държавна измяна, тъй като се бие за Украйна. Това оповестиха ТАСС и РИА Новости, базирайки се на източници от силите за сигурност на Дагестан, написа Факти.бг.

Ахмед Ахмедов е президент на Всеукраинския конгрес на народите на Дагестан. В предишното той е бил шеф на детско-юношеска спортна школа в региона на Кизляр в Дагестан и основен треньор на тима по кикбокс на Дагестан. От 2017 година Ахмедов живее в Украйна. След началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна Ахмедов се записва в украинския доброволчески батальон " Хорт ". Той сподели, че роднините му, в това число двама сина, живеят в Дагестан.

В изявление за „ Радио Свобода “ споделя, че елементарно е можел да напусне Украйна след нашествието и да избяга в Европа, само че не го направил, тъй като има доста другари в Украйна и не може да изостави страната в борбата ѝ против съветските терористи. Ахмед Ахмедов насочва явен апел към всички в Дагестан и останалата част на Русия: Путин сега води една незаконна война, за която рано или късно ще дава отговор в Хага, както и неговите бойци, които правят военни закононарушения в Украйна.

В Дагестан, Чечения и другите републики във федерацията доста жители не желаят да се бият за Путин, само че биват изпращани по пандизите, а техните родственици след това биват преследвани. Ахмед Ахмедов сподели и каква е заболяването, от която страдат руснаците: „ бият се в гърдите какъв брой са велики, само че в това време живеят в беднотия, крадат тоалетни и перални “.

Със заповедта си за инвазия в Украйна Путин прати на гибел стотици хиляди руснаци. В момента военнопрестъпният му режим се готви за всеобща готовност, само че това ще се случи след изборите за президент през март. В Русия от ден на ден нараства недоверието към путинския режим.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР