Бившият треньор на националния отбор на Австрия по ски-бягане Хералд

...
Бившият треньор на националния отбор на Австрия по ски-бягане Хералд
Коментари Харесай

Обвиниха бившия треньор на Австрия по ски-бягане в снабдяване на допинг

Бившият треньор на националния тим на Австрия по ски-бягане Хералд Хайгел е упрекнат, че е снабдявал спортистите от отбора с допинг, оповестява немският ефирен канал АРД.

Според малкия екран показания срещу треньора е дал Йоханес Дюр. Бившият играч е декларирал, че Хайгел персонално е доставял на членовете на отбора еритропоетин и е знаел за потреблението на кръвен допинг. Хайгел е отрекъл обвиняванията и е декларирал, че ще съди Дюр. През януари във кино лентата на АРД самият Дюр е разказал, че постоянно е приемал допинг, а също по този начин е употребявал и преливане на кръв. Отбелязва се също по този начин, че голяма част от машинациите се вършат в немски лаборатории.

Дюр е бил упрекнат в използването на допинг на олимпийските игри през 2014 година в Сочи. Той е бил отхвърлен от присъединяване в Игрите поради откриването в тестът му на еритропоетин. Малко по-късно самият австриец е дисквалифициран за две години. Хайгел беше отпред на националния отбор на Австрия от 2011 до 2017 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР