Бившият треньор на Лудогорец и Левски Антони Здравков коментира равенството

...
Бившият треньор на Лудогорец и Левски Антони Здравков коментира равенството
Коментари Харесай

Тони Здравков: Лудогорец и ЦСКА бяха предпазливи, а Левски отново закъсня със селекцията

Бившият треньор на Лудогорец и Левски Антони Здравков разяснява равенството 0:0 сред " орлите " и ЦСКА-София.

" Смятам, че за оттегляне мъчно може да се приказва, тъй като двата тима бяха внимателни, не рискуваха доста. И двата тима на моменти играха на контраофанзива. Предпазлив дуел, нямаше решаващо значение, както беше в края на предходната година, по тази причина може би двамата треньори бяха предпочели предпазливостта. Аз споделям какво съм видял на терена през вчерашния ден. Това надали е било начертан проект, само че по този начин се получи.

Има такива мачове, треньорите да имат една концепция, а на терена да се получи друго. Новите играчи на Лудогорец ще имат потребност от време да се приспособяват, като класа, организация и всичко, Лудогорец се разграничава от всички останали тимове в България. Играчите, когато дойдат в България, би трябвало да се приспособят с нашата реалност. У нас се играе сложен футбол, не комплициран, а сложен. Когато дойдат тук футболистите се сблъскват с друг футбол, тук се изправят против тимове, които се затварят против Лудогорец. Новите играчи в Лудогорец са привикнали на открит футбол в своите страни, където играят, а тук е друго. Новите са положителни, само че би трябвало време, с цел да се приспособяват ", разяснява Тони Здравков в дискусионно студио " Дерби ".

Бившият селекционер на младежкия народен тим счита, че участите на българските тимове през този сезон е положително. " На фона на рецензиите, които имаше към тимовете преди мачовете в Европа, надали някой е очаквал да има три отбора в тази фаза на шампионата в Лига Европа. Това не се е случвало от 8-9 години. Представянето на този стадий е положително ", показа той.

Здравков разяснява и обстановката Левски. " Моята позиция е една единствена. За поредна година се закъснява със селекцията за построяването на един тим. Освобождават се футболисти, които още могат да дадат на Левски. В същото време се взимат играчи, които не познава ситуацията, имат потребност от акомодация, а се чакат бързи резултати. Няма по какъв начин да се случи. Случва се да загубиш, само че има разлика в метода, по който това се случва. Не мога да кажа дали треньорът на Левски ще има картбланш, това си зависи от управлението на клуба, което е ново. Ако са уверени, че това е техният човек, са длъжни да му дадат късмет ", безапелационен е експертът.

efbet Лига 5 кръг, неделя 11 август  Лудогорец 0:0краен резулат  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР