Бившият треньор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев даде интервю

...
Бившият треньор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев даде интервю
Коментари Харесай

Стойчо Стоев: Много неща в Левски се подобриха, отборът върви добре

Бившият треньор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа упованията си от идния конфликт сред двата тима. Той е на мнение, че ни чака забавен дуел и сините имат своите шансове да завоюват нещо от Разград. Опитният експерт приказва и за конфликта на аварийните скамейки сред Анте Шимунджа и Станимир Стоилов.

Г-н Стоев, какви са упованията ви за дербито сред Лудогорец и Левски в неделя?

- Обикновено в такива дуели не знаеш какво да очакваш. Видяхме това преди седмица, когато един против различен се изправиха сините и ЦСКА. Класите се изравняват в сходни мачове. Червените на хартия бяха по-силния тим, само че се видя, че равенството е точния резултат. Надявам се, че ще се получи прекрасен дуел сред Лудогорец и Левски, защото и изискванията в Разград ще са положителни. Знаем теренът там какъв е и ще даде опция на двата тима да покажат най-хубавото от себе си.
 Лудогорец пробва да уреди нови за мача с Левски
Лудогорец пробва да уреди нови за мача с Левски

Ще успее ли?

Трябваше ли да се играе дербито сред ЦСКА и Левски? Станимир Стоилов съумя ли да " скрие " отбора си от Лудогорец при тежи тежки условия?

- Условията в България са такива всяка година по това време. Един път е през февруари, а различен път през март. Просто бе неприятно съвпадане, че тъкмо когато трябваше да се играе дербито, бяха такива атмосферните условия. Българските клубове са подвластни от времето, като се изключи два-три тима, които имат положителни игрища, които разрешават да се играе прекрасен футбол. Ако желаеме да имаме положителни условия, би трябвало да подобрим оборудванията. Виждаме какво е да вземем за пример в Германия, където природата не е по-различна от тази в България. Докато за другия въпрос - Мъри Стоилов няма защо да скрива, ясно се вижда стилът му в Левски.

Какво ви прави усещане в играта на Лудогорец под управлението на новия треньор Анте Шимунджа?

- Да, мъчно победиха Ботев Враца в последния кръг, само че на " Христо Ботев " не можеше да се играе прекрасен футбол. След два-три кръга и един мач за Купата на България мъчно може да приказваме за някакви промени под управлението на Анте Шимунджа. Това се отнася за всеки тим, а освен за Лудогорец. Трябва да изминат още няколко мача, с цел да се види смяна. За мен най-много ще си проличи класата на отборите, когато се разделят тимовете на първата шестица и втората осмица.

В Левски сега царува оптимизъм след завръщането на Станимир Стоилов. Как ви се вижда играта на сините?

- Подобриха се доста неща. Селекционната политика е добра и се взеха прилични футболисти за парите, с които разполагаха. Според мен сегашният отбор и мачове до края на шампионата са подготовка за идващия сезон. От лятото ще може да приказваме за визия на тима. Тогава ще се види опцията на сините да надграждат в развиването си и да се дефинират в борбата за купата. Но сега тимът върви доста добре, няма по какъв начин да се отхвърли това нещо.
 Георги Кабаков ще управлява дербито Лудогорец - Левски
Георги Кабаков ще управлява дербито Лудогорец - Левски

Пратиха Радослав Гидженов на ЦСКА - Царско село

Предстои и забавно надхитряне на треньорските скамейки сред Анте Шимунджа и Станимир Стоилов. Кой ще излезе краен победител?

- В България постоянно приказваме за надхитряне, само че то се отнася за по-слабите тимове, които се опълчва против по-класен отбор. Тогава може да приказваме за нещо такова. Сега ни следва дуел сред два мощни тима и дано по-добрият да победи. Ще има тактически уловки сред двамата треньори, само че футболистите са основните настоящи лица.

За двата тима следва и конфликт на полуфиналите за Купата на България. Какви са предстоящият ви за тези мачове?

- Очаквам да се получат нови забавни дуели. Хубавото е, че полуфиналите са в два мача, тъй като по-добрият ще се класира, а не както е в една среща, тъй като тогава всичко може да се случи. Зависи и от целите. За Лудогорец това е шампионската купа, до момента в който на този стадий за Левски е купата. За сините е от извънредно значение трофея, макар че разградчани няма да подценят мачовете.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР