Бившият транспортен министър в кабинета Кирил Петков“ – Николай Събев,

...
Бившият транспортен министър в кабинета Кирил Петков“ – Николай Събев,
Коментари Харесай

Ники Еконта: Защо пропадна Продължаваме промяната

Бившият транспортен министър в кабинета „ Кирил Петков “ – Николай Събев, прочут и като Ники Еконта, изясни за „ Продължаваме промяната “ не съумя да стане сериозна партия.

Публикуваме мнението му буквално:

Защо Политическа партия не се разви като мощна партия през тези две години?

Има разнообразни аргументи, заради които водачи на партии може да не желаят тяхната партия да бъде мощна и да има развити структури и представителства. Някои от тези аргументи могат да включват:

1. Страх от загуба на надзор - водачите на партиите може да се опасяват, че в случай че партията им стане прекомерно мощна и има развити структури и представителства, те може да изгубят контрола над нея. Те може да се притесняват, че други членове на партията ще стартират да имат повече въздействие и може да стартират да слагат въпроси за управлението на партията.

2. Лични ползи - водачите на партиите може да имат персонални ползи, които не са в сходство с ползите на партията. Например, те може да имат персонални бизнес ползи, които биха могли да бъдат наранени, в случай че партията има по-строги правила за корупция или в случай че има по-силни механизми за бистрота и отговорност.

3. Краткосрочна тактика - водачите на партиите може да се концентрират върху краткосрочните си цели, като да вземем за пример да завоюват бързо изборите или да избегнат спорове с други членове на партията. Те може да не виждат изгодите от насърчаване на структури и представителства на дълготрайна основа.

4. Политически ползи - водачите на партиите може да имат политически ползи, които не са в сходство с ползите на партията. Например, те може да имат интерес да запазят положителни връзки с други политически водачи или да избегнат спорове с други политически партии.

В последна сметка, аргументите, заради които водачите на партии не желаят тяхната партия да бъде мощна и да има развити структури и представителства, могат да бъдат разнообразни и да зависят от съответната обстановка и претекстовете на водачите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР