Бившият световен №1 в мъжкия тенис Анди Мъри няма да

...
Бившият световен №1 в мъжкия тенис Анди Мъри няма да
Коментари Харесай

Анди Мъри пропуска Ролан Гарос, за да се фокусира върху Уимбълдън

Бившият международен №1 в мъжкия тенис Анди Мъри няма да взе участие на Откритото състезание на Франция, защото желае да насочи напълно вниманието си към подготовката за „ Уимбълдън “. Мъри, който навърши 35 години в неделя, съобщи през месец февруари, че ще пропусне целия сезон на клей, с цел да се концентрира върху тренировките на трева с Иван Лендъл, написа „ Times “.

Но шотландецът промени решението си и взе уачастие на „ Мастърс “ шампионата в Мадрид предходната седмица, откакто получи „ уайлд кард “. Той обаче отпадна на 1/8-финалите, откакто не се яви на мача си с Новак Джокович заради заболяване.

Той остана в жребия за „ Ролан Гарос “, само че последните информации сочат, че се е отдръпнал от шампионата. Шотландецът, който е играл единствено един път на Откритото състезание на Франция от 2017 година насам, няма да получи „ уайлд карт “ и не е в жребия за квалификациите на сингъл при мъжете.

Очакванията са в този момент Мъри би трябвало да се завърне в Обединеното кралство, с цел да се приготви за сезона на тревните кортове преди „ Уимбълдън “, който стартира на 27 юни.

Участието на някогашния международен №1 на първият шампионат на трева сега е нестабилно. Мъри е декларирал присъединяване за конкуренцията от категория ATP 250 в Щутгарт, който стартира на 4 юни.

Andy Murray has withdrawn from the French Open and will focus on building up to Wimbledon.
— Times Sport (@TimesSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР