Бившият световен шампион в тежка категория Александър Поветкин (33-1, 23

...
Бившият световен шампион в тежка категория Александър Поветкин (33-1, 23
Коментари Харесай

Поветкин победи Хамер и се завърна в битката за титлата

Бившият международен първенец в тежка категория Александър Поветкин (33-1, 23 КО) победи Кристиан Хамер (22-5, 12 КО) посредством единомислещо съдийско решение - 119-109, 120-108 и 120-107 - на боксова галавечер в Екатеринбург, Русия.

Битката с Хамер беше утвърдена като елиминатуарна за купата на WBA, което значи, че в този момент Поветкин е наложителен кандидат на Джошуа. Точно в този момент британецът и неговият екип договарят за борба за обединяване на купите с първенеца на WBO Джоузеф Паркър и последните информации сочат, че тази среща да се състои през март. Ако не се стигне до сходна развръзка, Поветкин е забавен вид за Джошуа.

38-годишният Поветкин беше много спорна фигура през последните няколко години. През 2016 година той трябваше да се изправи против първенеца на WBC Дионтей Уайлдър, само че руснакът даде позитивна допингпроба няколко дни преди самата среща и това провали плануваната борба. Имаше доста правни разногласия по-късно, само че главният факт за почитателите на бойните спортове е, че Поветкин по този начин и не се изправи против Уайлдър.

Руснакът въпреки всичко се завърна през декември предходната година, с цел да запише зрелищен триумф с нокаут над Йоан Дюпа, а по-късно и рутинна победа над Андрий Руденко през юли. Победата над Хамер е седма поредна за Поветкин, откогато той загуби за първи път в своята кариера през 2013 година против Владимир Кличко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР