Бившият стопер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев заяви,

...
Бившият стопер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев заяви,
Коментари Харесай

Майкъла: Левски и ЦСКА имат много уговорени мачове! С Паро загубихме, за да се спаси един отбор

Бившият стопер и изпълнителен шеф на ЦСКА Георги Илиев съобщи, че през годините армейците и Левски са играли в разнообразни уговорени мачове. Майкъла приказва в " Неформално с Георги Петков ", където към този момент доста тематики от родния футбол. Бизнесменът има вяра, че рано или късно ЦСКА - София и ЦСКА 1948 ще се обединят.

" Домът на ЦСКА е в Борисовата градина, по тази причина се споделя Царска градина. Ние сме там, а Левски е в Подуяне. Нормално е. ЦСКА постоянно е бил европейски тим, до момента в който Левски е бил тим на народа. Народът избави Левски да не банкрутира, в ЦСКА не подходихме професионално. Бях изпълнителен шеф, никой не пожела ЦСКА да си резервира идентичността - нито един. Всички желаеха нов ЦСКА без отговорности, което и стана. Това беше предложение на Гриша Ганчев. Това избраха почитателите. В Левски това никой не би го позволил - Левски (Карлово) да стане Левски (София) и да нямат отговорности 30 милиона. 

Откакто Ганчев е в ЦСКА, там не е направено нищо, с изключение на да се устоя тима. Нямаме инвестиция за 100 лв. на стадиона. На Панчарево се направи добър ремонт, добра база е. ЦСКА за какво заплаща наем, спортното министерство не е вложило 1 лев в базите, на които страната е притежател. На " Червено знаме " е същото - тотална вреда от министерството на спорта. Няма 1 лев инвестиция. Аз като станах шеф нямахме лиценз, играехме на стадион " Славия " с помощта на Венци Стефанов и на " Васил Левски ". Тогава " Армията " нямаше лиценз.

" Титан " дадоха над 47 милиона, вложени в ЦСКА. Не в стадиона, а за клуба. Купуваха футболисти, по 15 чужденци, както е и в този момент. Основните отговорности в Левски и ЦСКА са от някогашни футболисти, които са в управленията на двата клуба, тъй като не схващат от бизнес - подписват безобразни контракти, които ощетяват клубовете. Може ли Левски и ЦСКА да не заплащат 10 години Данък добавена стойност? На частните компании първия месец, в случай че не си платя ДДС-то, ни запорират сметките. Левски и ЦСКА за какво не си заплащат?

Нито един от почитателите, нито една секта не излезе в отбрана на същинския ЦСКА. В ЦСКА 1948 има един човек, който доста обича ЦСКА - те са двама братя, експерти в бизнеса. Те желаеха да възстановят остарелия ЦСКА. Рано или късно двата ЦСКА ще се обединят, това би трябвало да стане доста деликатно. Основна роля би трябвало да изиграят почитателите. Трудно ще е, само че рано или късно ще стане. На почитателите съм споделил доста от дълго време, че би трябвало да пазят ЦСКА. Казал съм им към този момент да вземат 51% от акциите, да сложат в УС няколко интелигентни почитатели - адвокати, предприемачи, ЦСКА има доста интелигентни почитатели, и те да вземат участие в решенията. А когато Гриша Ганчев им предложи, те одобриха новия ЦСКА. Защо го одобриха? Ние си имахме към този момент ЦСКА. Домусчиев можеше да е притежател на ЦСКА, почитателите го изгониха. Той отиде в Разград, едно село, и първо направи базата. Аз като отидох и видях, ме хвана позор за ЦСКА. Левски и ЦСКА могат да мечтаят за такава база. Домусчиев купува един чужденец, само че той коства милион и половина. А ние взимаме контузени, всякакви дето ги съживяваме за една-две години, с цел да ги продадем. Нищо не вършим. С Домусчиев ЦСКА щеше да е европейски тим сега. Това го подсигурявам. Феновете и ветераните - това е ЦСКА. Собствениците са краткотрайни.

В годините постоянно Левски и ЦСКА сме се употребили с подкрепи от съдиите. Защо? Защото сме най-хубавите. Съдиите оказват помощ на мощните. На Левски не са ли помагали? Много малко треньори има в Левски и ЦСКА, които още с назначението не са приемали, че при всички случаи ще желаят най-малко три мача контрактувани, с цел да станат първенци. Като махна Аспарух Никодимов и Пенев, съвсем всичко друго, което е минало през ЦСКА, е участвало… Както и в Левски. В Левски освен това мощно управление, когато беше с Майкъл Чорни и Батков какво мислите - че нямат контрактувани мачове? Има ли един да излезе на детектор на лъжата и да каже " не, аз не съм взел участие ". Аспарух Никодимов има един мач уречен, един мач. Трябваше да дадем на един тим да ни бие, с цел да остане в " А " група и да играе квалификации за оставане в " А " група. Това за пет години е било веднъж, когато е имало такова нещо. И то ние бяхме към този момент първенци, не ни интересуваше този мач. Това е. На Реал Мадрид не оказват помощ ли? На Байерн? На огромните оказват помощ на всички места. Литекс обикновено ли стана три пъти първенец? Нормално ли би ЦСКА с 8:0?

Всички спонсори дават, когато взимат от страната. Няма някой спонсор на огромен клуб, който да не е вързан с страната и страната да не му оказва помощ. Да не ги изброявам и в Пловдив. Всички са вързани с който е на власт в държавното управление. Какво е отговорен БФС, че клубовете не знаят по какъв начин да менажират професионално? Какво желаеме и какво чакаме? БФС ще каже на Гриша Ганчев и Наско Сираков по какъв начин да си ръководят школите ли? Държавата е абдикирала от детско-юношеския спорт от 30 години. Защо не построят от страната един стадион - Северна Македония, Албания, Румъния, да ги изброяваме ли всички? Батето Славков да не е направил нов стадион? Михайлов единствен направи нещо за 30 години - базата в Бояна. Михайлов е добър управител, само че в България си подвластен от партиите. Наско Сираков какъв брой години беше в БФС? Нали той отговаряше за първия тим. Единственото положенително, което виждам сега, е треньорът на националния тим ", съобщи Майкъла.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР