Бившият спортен директор на Пирин Благоевград Светослав Дяков даде специално

...
Бившият спортен директор на Пирин Благоевград Светослав Дяков даде специално
Коментари Харесай

Св. Дяков: Отказах на двата най-богати клуба в България, а сега ме нарекоха ``заплатаджия``

Бившият състезателен шеф на Пирин Благоевград Светослав Дяков даде особено изявление пред Дарик радио и dsport по-малко от ден, откакто разгласи, че напуща клуба. Той стори това след домакинската загуба с 1:4 от Септември в дуел от 15-ия кръг на шампионата, в който точно Дяков водеше „ орлетата “.

„ Отборът не върви добре, не играехме добре и по този начин стана. Може да има и други неща, които съгласно мен не са добре и по тази причина взех това решение преди няколко дни, че по-добре за мен и за клуба е да напусна “, съобщи той ден, откакто разгласи, че напуща родния си клуб.

Той описа малко повече за обстановката в клуба на равнище управление: „ Всеки може самичък може да реши кой е отговорен и кой – не. Моето решение е обвързвано с много фактори. Когато бях назначен на тази позиция, за мен най-важното бе обществеността в града, в частност футболната общност да се сплоти. Такова нещо не се получи. Не знам за какво, заради една или друга причина и считам, че виновност имаме хората в управлението. Все отново ние управляваме клуба. Управляваме е много мощно казано, тъй като въпреки всичко имахме много лимитирани пълномощия, само че въпреки всичко се кичихме с тези трофеи шефове, с цел да може в сложни моменти да взимаме тежки решения. Не се получиха нещата, както аз желаех. Не всичко, което желаех, се случваше и по тази причина мисля, че когато нещата не стават по този начин, както аз считам, че би трябвало да бъдат, ще си потегли, тъй като не съм бил в Пирин поради пари. Беше ми болно през вчерашния ден, когато някои хора, които ми споделиха „ заплатаджи “. В последната ден година отхвърлих на двата най-богати тима в България да напусна Пирин. На тези тимове съм отказал и някой да ми споделя „ заплатаджия “ е доста грозно и не желая да го слушам по мой адрес, защото това не е истина “.

„ Има, да. Не желая да влизам в конкретика, не желая да изпадам в елементи. Уважавам всеки, който е работил в Пирин, само че много от тези неща повлияха, само че освен те “, съобщи той по отношение на това дали напускането му има нещо общо с последните катаклизми в клуба, свързани с напускането на Красимир Петров.

Той съобщи, че няма визия на какво се дължи слабата игра на отбора: „ Не знам, Пирин изигра и положителни мачове. В началото тръгнахме нелошо, само че загубихме нелепи точки. Напрежението пристигна допълнително на футболистите, защщото има положителни футболисти, опитни, само че в избрани мачове те не можаха да покажат това, което могат. Вчерашният мач също безусловно се случи същото.

Нямаше нищо общо с това, което се прави на тренировките освен от тази седмица, само че и от предходните. Имам възприятието, че когато пристигна мачът, напрежението идва прекомерно огромно и най-после нещо не се получава “.

„ Няма по какъв начин да скърбя, когато става въпрос за Пирин. Това е родният ми клуб. Угодих си на сърцето да завърша спортния си път като футболист тук. Когато ми предложиха да стана спортени шеф прех, тъй като реших, че има много какво да дам и по какъв начин да оказа помощ в построяването на клуба. Аз съм кардинален човек и когато преценява, че нещата се случват не по този начин, както би трябвало да бъдат, нищо не ме стопира да си потегли, въпреки и от обичания ми, родния ми клуб “, сподели Дяков по отношение на това, дали съжалява, че си потегля.

Бившият халф съобщи, че назначението на Христо Янев за треньор на клуба не е в съгласие с него: „ Не, не съм коментирал тези неща. Аз няколко дни преди мача със Септември съм взел решение и съм го съобщил. Името на старши треньорът е взето от другите управителни фигури в клуба “.

„ Аз одобрявам нещата на шеф, на треньор и като цяло на хора, които би трябвало да поемат отговорности по този начин, че когато е тежко, те би трябвало да застанат начело. Много се колебаех какво тъкмо би трябвало да направя, само че реших, че за клуба ще бъде най-добре да остана и да оказа помощ против Септември. Надявах се да победим, да тръгнем напред и да си потегли спокоен, че Пирин ще тръгне по верен път. За жал, не се получи това. Не се тормозя от това, че аз съм бил на скамейката. Напротив, за мен водещите фигури в един клуб тябва да могат да поемат отговорност и то в сложните моменти, тъй като в лесните всеки се пъчи “, разяснява още Дяков.

Той отхвърли опцията да остане в клуба при друго развиване на мача със Септември: „ Никакъв късмет нямаше, каквото и да се случеше в мача със Септември. Аз даже документите за моето единодушие, че няма да остана в клуб още преди мача ги бях разписал. Така че мачът със Септември нямаше безусловно нещо, даже с 5:0 да бяхме победили, решението беше взето много преди този момент “.

Дяков изрази подготвеност да продължи работата си на началник: „ Да, несъмнено. Разбира се, че съм подготвен. Имах диалози с хората, които мисля, че би трябвало, тъй че съм подготвен. Смятам, че би трябвало да продължа по футболния си път, защото на мен това ми е животът и знам, че там мога да оказа помощ с опита и характера си. Така че, занапред нататък съм отворен за диалози “.

„ Доста комплициран въпрос, на който и все още нямам безапелационен отговор. Не мога да кажа, в случай че би трябвало да съм почтен. В България обстановката е по-необичайна, в сравнение с би трябвало да бъде и не знам до каква степен нещата зависят от тези хора, тъй че към момента съм малко обезверен “, съобщи той по отношение на това дали желае да бъде треньор или шеф в даден клуб.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР