Бившият служител на американските тайни служби Едуард Сноудън заяви пред

...
Бившият служител на американските тайни служби Едуард Сноудън заяви пред
Коментари Харесай

Сноудън: Тръмп и Фейсбук искат тотален контрол

Бившият чиновник на американските секрети служби Едуард Сноудън съобщи пред редица немски медии, че възходът на политици като американския президент Доналд Тръмп и премиера на Англия Борис Джонсън или пък на деснопопулистки обединения като " Алтернатива за Германия " не трябва да се възприема като " краткотрайно отклоняване от политическите правила ". " Политиците и бизнесмените на всички места по света схванаха, че могат да употребяват технологии, с цел да въздействат на света в още по-силна степен ", сподели Сноудън в изявление за сп. " Шпигел ". Той предизвести, че демократични придвижвания като това в Хонконг могат да бъдат задушени от тайните служби.

Според него техническото развиване в интернет съставлява и заплаха за всеки обособен човек. " В света на тоталния надзор, в който се санкционира всяко нарушаване на закона без изключение, всички хора биха се оказали нарушители ", отбелязва Сноудън пред в. " Зюддойче цайтунг ". Той упорства да бъде комплициран завършек на " всеобщото събиране на данни ". И това се отнася освен за тайните служби, а и за концерни като Facebook и Google. Като начало би трябвало на всеки собственик на смарт телефон ясно да му се покаже доколко се следи всяко негово деяние. " А в случай че никой не създаде някаква опция, самият аз ще го направя ", заканва се Сноудън пред " Шпигел ".

" Ако Германия реши да ме одобри, това към този момент няма да се третира като неприятелски акт по отношение на Съединени американски щати, тъй като имат положителни връзки ", сподели Сноудън пред вестник „ Ди Велт ". Той упрекна Германия и Франция, че досега не са подхванали нищо по неговия въпрос. " Аз на драго сърце бих приел политическа отбрана от Германия и Франция и бих подал молба за леговище в някоя от двете страни. Но държавните управления се постараха да намерят аргументи, с цел да не ме позволен ", сподели той. " Ако в миналото прочетете, че съм паднал от някой прозорец във висока постройка, би трябвало да знаете, че съм бил бутнат ", предизвести той.

През 2013 година някогашният помощник на американските секрети служби даде на медиите секретни документи за всеобщия шпионаж, осъществяван от американската АНС и от нейния английски аналог - Центъра за държавни връзки. Оттогава той живее в Русия. На 17 септември в най-малко 20 страни излиза от щемпел книгата на Сноудън, озаглавена Permanent Record.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР