Бившият словашки премиер Роберт Фицо, чиято партия Смер - Социална

...
Бившият словашки премиер Роберт Фицо, чиято партия Смер - Социална
Коментари Харесай

Роберт Фицо връща граничните проверки между Словакия и Унгария

Бившият словашки министър председател Роберт Фицо, чиято партия " Смер - Социална народна власт " завоюва парламентарните избори, съобщи през днешния ден, че чака президентът да му връчи мандат за сформиране на държавно управление и предвижда, че договарянията за коалиция може да траят минимум две седмици, съобщи Ройтерс.

Партията на експремиера Роберт Фицо печели парламентарния избор в Словакия
Фицо, който по време на акцията даде обещание да приключи военната помощ за Киев, съобщи на конференция през днешния ден, че Словакия има по-големи проблеми от  помощта за Украйна, само че ще направи всичко допустимо за започване на мирни договаряния за Украйна. Той акцентира, че позицията му е непроменена.

" Готови сме да оказваме помощ на Украйна за филантропичните ѝ потребности и за възобновяване ѝ, само че позицията ни по отношение на въоръжаването ѝ е известна ", означи Фицо.

" Смятаме, че Украйна е голяма покруса за всички. Ако на " Смер " бъде предоставено да образува държавно управление..., ще създадем всичко по силите си да организираме мирни договаряния допустимо най-скоро ", съобщи пред публицистите Фицо, представен от Агенция Франс Прес. 

Външнополитическата ориентировка на Словакия няма да се промени, само че това не значи, че няма да се отнасяме сериозно към някои въпроси, свързани с Европейски Съюз, сподели още той.

Бившият министър председател съобщи също, че ще бъдат обновени граничните инспекции по границата с Унгария.

Съгласно резултатите след броене на бюлетините от съвсем всички изборни региони в страната, партията на Фицо получи близо 23% от гласовете, следвана от демократичната партия " Прогресивна Словакия " с съвсем 18% от вота.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР