Бившият шеф на предизборния екип на Доналд Тръмп Пол Манафорт

...
Бившият шеф на предизборния екип на Доналд Тръмп Пол Манафорт
Коментари Харесай

Пол Манафорт и Рик Гейтс не се признаха за виновни в съда

Бившият началник на предизборния екип на Доналд Тръмп Пол Манафорт и деловият му съучастник Пик Гейтс може да бъдат наказани на десетки години затвор и милиони долари санкции, в случай че бъдат наказани по всички повдигнати им обвинявания, съобщи Асошиейтед прес.

Манафорт може да получи до 80 години затвор, а Гейтс, който също е работил в предизборния екип на Тръмп, до 70 години. Възможно е прокуратурата да им повдигне и спомагателни обвинявания. Ако бъдат приети за отговорни, законът дава на съдиите необятна опция за преценка какви да са присъдите затвор и размерите на санкциите.

Обвиненията против Манафорт и Гейтс включват 12 точки, в това число скрит план против Съединени американски щати, скрит план за пране на пари, дейности като нерегистриран задграничен агент-лобист, няколко обвинявания, свързани с недеклариране на банкови сметки и финансови интервенции в чужбина. Според обвиняванията двамата са прехвърляли пари посредством секрети банкови сметки в Кипър, Сейнт Винсент и Гренадини, Сейшелските острови. Така през офшорни сметки са изтекли общо над 75 млн. $.

68-годишният Манафорт е упрекнат в изпиране на над 18 млн. $, които той употребявал за придобиване на благосъстоятелност, артикули и услуги в Съединени американски щати. Той скрил този приход от министерствата на финансите и правораздаването.

Гейтс превел над 3 млн. $ от офшорни сметки към други, които били под негов надзор, се показва в обвинителния акт, публикуван през днешния ден от офиса на специфичния прокурор Робърт Мълър.

"Това няма нищо общо с предизборната акция или изказванията да съглашателство с Русия ", съобщи юристът Джон Дауд, който съставлява Тръмп в следствието на съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати от 2016 година "Няма никаква връзка с президента. Всички 12 пункта от обвиняването, които бяха оповестени през днешния ден, са отпреди тяхното присъединяване в предизборния екип ", добави Дауд.

Бившият началник на предизборния щаб на Доналд Тръмп Пол манафорт и неговият настоятелен сътрудник Рик Гейтс не се признаха за отговорни по обвиняването в пране на пари и останалите 11 обвинявания, повдигнати против тях в следствието за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Двамата се явиха пред федерален арбитър във Вашингтон, откакто по-рано през днешния ден се предадоха на управляващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР