Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев коментира обвиненията, че разследваните

...
Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев коментира обвиненията, че разследваните
Коментари Харесай

Тенев: Виждал съм Стефан Димитров в КАТ, преди това никога

Б ившият началник на КАТ Тенчо Тенев разяснява обвиняванията, че разследваните Стефан и Марин Димитрови били близки с него и той ги е срещнал с някогашния министър на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков.

„ Опитват се да внушат някои хора, че сме се събирали в дома на министър Рашков дружно със Стефан Димитров и Марин Димитров. Ходил съм на посетители при Рашков, Стефан Димитров не е участвал. Виждал съм го два-три пъти, беше пристигнал в КАТ. Каза, че е бил при шефа на ГДБОП и че е негов другар. Не мога да ви кажа за какво е бил при Калин Стоянов ", сподели той в ефира на .

" Бащата на Стефан, Марин Димитров съм го виждал единствено един път пред постройката на КАТ. Беше пристигнал да смени интонации челен номер на автомобила си. Той сподели, че е от Хасково и се заговорихме, тъй като сме от един край. Дълги години е работил в системата, преди този момент в никакъв случай не го бях срещал в Хасково ", изясни още Тенев.

Той разяснява и злополуката с български рейс в Турция.

Според него повода за инцидента не е техническа щета в транспортното средство.

" Преди самата злополука има кръстовище с кръгово придвижване. Твърде евентуално е друго преводно средство, да е засякло пътя на водача, той да е излязъл от пътното платно, и рейсът да се е преобърнал. Възможно е и да е карал с несъобразена скорост, да е набил спирачки, и да е изгубил ръководството над рейса. Турските управляващи ще проверяват какво тъкмо се е случило ", изясни още той.

Тенев уточни, че водачите на рейсове би трябвало да бъдат доста деликатни, когато карат, защото те дават отговор освен за личния си живот, само че и за този на хората, които возят.

" Хора, спрете се. От началото на годината досега имаме 1800 тежки пътнотранспортни катастрофи, над 100 убити и над 2000 ранени жители ", съобщи той.

Бившият началник на КАТ уточни, че шофирането с висока скорост, е равностойно на това автомобилът да се удари в бетонна стена.

" Хората, които са гангстери на пътя, би трябвало да се водят на доклад и за тях да има статистика. Те би трябвало да поемат отговорност, освен да им бъде отнемана книжката, само че и да влизат в пандиза ", добави Тенев и уточни, че спроед него Законът за придвижване по пътищата трябва да бъде изменен.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР