Бившият шеф на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ)

...
Бившият шеф на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ)
Коментари Харесай

Петър Харалампиев излезе от ареста

Бившият началник на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев излезе преди броени минути от ареста против парична гаранция от 100 000 лв., съобщи fakti.bg.

Решението за освобождението на Харалампиев е на Апелативния спецсъд, който реши, че би трябвало да се промени мярката му за неотклонение от ``задържане под стража`` към ``парична гаранция``.

В края на октомври 2018 година Харалампиев бе задържан след следствие на корупционна скица за нелегално издаване на уверение за българско поданство.

След броени дни срокът за задържане изтича и Харалампиев няма по какъв начин да бъде държан повече в ареста, а прогрес в обвиняването против него явно няма.

Медията ни беше единствена на място, а Петър Харалампиев откликна на молбата ни за коментар по отношение на своето излизане от ареста.

ФАКТИ попита Петър Харалампиев по какъв начин се усеща след осем месеца прекарани в ареста, а той отговори по следния метод: ``С доста висок и жизнен дух съм, тъй като това, което не ме убива, ме прави по-силен. Аз имам вяра в справедливостта, тя ще спечелва, тъй като аз съм човек с достолепие, с отговорност и с голяма неизмерна обич към всички българи в България и в целия свят. Животът продължава, битката за България и българското продължава, единствено напред и нагоре``, съобщи Петър Харалампиев на излизане от ареста.

``Искам да благодаря на всички мои другари, на всички правилни съратници и български патриоти, които събраха парите за моята гаранция. Искрени благодарности за тях, напред и нагоре. Оттук насетне аз не преставам моята битка за българщината и за България, както съм възпитаван от моите дядовци и татко ми``, приключи изявлението си Петър Харалампиев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР