Бившият селекционер на волейболните национали изрази мнение още, че в

...
Бившият селекционер на волейболните национали изрази мнение още, че в
Коментари Харесай

Радостин Стойчев: За последните 10 години нищо не се е случило в спорта в България

Бившият селекционер на волейболните национали изрази мнение още, че в последните 10 години нищо не се случило в спорта у нас.
 Радо Стойчев: Още бленувам да повеждам България на Олимпиада Радо Стойчев: Още бленувам да повеждам България на Олимпиада
" Не спирам да се учудвам на късата социална памет. За последните 10 години нищо не се случило като цяло в спорта в България. Няма да разясня съответно работата на селекционера на националния тим или самия тим, а ще приказвам генерално. Няма никаква концепция за това какво се случва в спорта. Няма държавна политика, няма бъдеще. Не се гледа на спорта като на една проведена материя. Искам да ви дам един образец с Полша, която има доста триумфи в другите спортове през последните години. Наскоро разбрах, че там е изменен законът, който указва, че застроената повърхност на който и да е било терен доближава до 15%. Останалата повърхност е предопределена за спорт. Пред всеки нов градеж има спортна площадка и на процедура всички в Полша спортуват, което е ужасно. При нас това тотално липсва. Липсва и грижата за младите, неглижираме тяхното здраве и бъдеще ", показа Радостин Стойчев.

Стойчев, който от дълги години работи в Италия приказва и за протичащото се в родната федерация, споделяйки дали той вижда промени от времето, когато беше селекционер.

" Аз не виждам смяна във федерацията. Продължаваме да организираме надпревари, а аз преди 10 години споделих каква е повода за това. Поради същата причина аз напуснах и националния тим, тъй като не желаех да бъда част от тези неща. Организацията на сходни надпревари коства сред 1 и 4 милиона. Защо не влагаме тези средства в детско юношеския спорт, в построяването на гении, в каквото и да е. Това е нещо, което не мога и не желая да приема. Не споделям, че не би трябвало да има никакви съревнование, само че направете лист с това какъв брой надпревари са проведени у нас за последните 15 години и ги сравнете с останалите федерации. Ние ли сме най-богатите? Единственото нещо, което се промени е Управителния съвет. Когато аз бях треньор, той се състоеше от 28 индивида и имаше една дама, която ме подлагаше на критика, че сме паднали от 5-то на 6-то място на едно европейско състезание. Не помня името ѝ, тъй като, както споделям тези хора са без лица. В момента разликата е, че класирането на мъжкия и женския народен тим се продава като триумф. Ние сме положителни сега съгласно тях ", разяснява Стойчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР