Бившият селекционер на националния отбор по футбол на Германия Берти

...
Бившият селекционер на националния отбор по футбол на Германия Берти
Коментари Харесай

Берти Фогтс посочи кои са неговите двама фаворити за нов селекционер на Германия

Бившият селекционер на националния тим по футбол на Германия Берти Фогтс разяснява треньорската рокада отпред на Бундестима и уволнението на Ханзи Флик, като даде и своето мнение за това кой би трябвало да наследи на поста някогашния ментор на Байерн Мюнхен.

76-годишният експерт обаче бе безапелационен, че проблемите на състава са толкоз огромни, че единствено идването на нов треньор няма да е задоволителен.

" Нещо би трябвало незабавно да се направи. Ситуацията не може да продължава по този начин. Много неща отиват в неверна посока в централата. Само нов народен селекционер няма да е задоволителен ", съобщи Фогтс пред вестник Rheinische Post.

В същото време легендата на Борусия Мьонхенгладбах показа, че той поддържа концепцията за това от Германския футболен съюз да назначат по-опитен ментор, акцентирайки като такива Юрген Клоп и Юрген Клинсман, макар че понастоящем и двамата са ангажирани с Ливърпул и националния тим на Република Корея. Наред с това изявление Фогтс разказа възможното идване на някогашния ментор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман отпред на Маншафта като " рисковано ".

Накрая някогашният бранител съобщи, че идното домакинско Евро 2024 е чудесната опция за Германия " да поправи доста неща ".

" Това е значим шампионат за нас, опция да изправим доста неща, които се объркаха в последните години. Трябва да създадем всичко, с цел да покажем на германците още веднъж какъв брой е хубав футболът ", приключи международният първенец със Западна Германия от Мондиал 1974.

В своята треньорска кариера Берти Фогтс също е бил селекционер на националния тим на Германия в интервала 1990-1998, като най-големият му триумф си остава триумфа на Евро 1996 в Англия след триумф на финала на " Уембли " с 2:1 против Чехия след златен гол на Оливер Бирхоф.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР