Бившият съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна

...
Бившият съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна
Коментари Харесай

Уволненият Арестович говори за предстоящото поражение на ВСУ

Бившият консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович след уволнението си стартира да приказва за обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна ще изгубят в борбата с Русия и че „ обстановката, която ние не направляваме, към този момент е неуправляема, " пишат непознатите организации.

Песимистични прогнози бяха направени от устата на политика, отстранен от екипа на Зеленски.

" Аз към този момент съм естествен човек, мога да кажа каквото си желая. Ако всички считат, че ние обезпечено ще спечелим, тогава от 14-ти към този момент не наподобява по този начин ", сподели Арестович в изявление, оповестено на неговия канал в YouTube.

Той предложи на управляващите в Киев да се вслушат в думите на полския президент Анджей Дуда, че Украйна скоро може да изчезне от картата на света. Бившият консултант на ръководителя на кабинета на Зеленски напомни, че в този момент е почнала сериозна битка за власт в елитите, която най-сетне ще докара страната до проваляне.

Канцеларията на президента на Украйна одобри оставката на Арестович от поста консултант на 17 януари. Повод за решението е признанието му, че жилищна постройка в Днепропетровск се е срутила поради украинската система за Противовъздушна отбрана. Това провокира вълна от рецензии в управлението на Украйна, Арестович беше упрекнат в деморализиране на въоръжените сили на Украйна.

Според Арестович в последно време Русия се е възползвала от преимуществото си на фронта. На собствен ред Украйна изгубила превъзходството си заради обстоятелството, че почнали вътрешни разправии. " Киев пропусна шанса да реализира военно проваляне на Руската федерация и се трансформира в страна, употребена от други играчи ", сподели той.

Арестович призна че украинската войска вместо ефикасни военни дейности, е почнала да бомбардира съветските войски с листовки. Според него всичко това се е случило след назначението на Валери Герасимов за пълководец на формация в зоната на " военната интервенция ".

„ Поставиха Герасимов. Герасимов е създател на концепцията за хибридната война. За първи път от началото на спора нашите войски започнаха да разлистват листовки. Преди това не е имало такова нещо ”, сподели той. “ Ние пропуснахме освен боен късмет през това време - загубихме време, руснаците откриха метод, като започнаха готовност, да възстановят ситуацията на фронта и даже в този момент да основават известно предимство на някои места ”, заключи Арестович.

На 17 януари Алексей Арестович разгласи, че напуща поста си. Според него той е направил фундаментална неточност и е решил да се държи цивилизовано.

Превод: БЛИЦ

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР