Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън заяви, че

...
Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън заяви, че
Коментари Харесай

Сноудън за ареста на Асанж: Днес е мрачен ден за свободата на пресата

Бившият помощник на разузнаването на Съединени американски щати Едуард Сноудън съобщи, че през днешния ден е тъмен ден за свободата на пресата по отношение на ареста на създателя на "Уикилийкс " Джулиан Асанж в Лондон, съобщи Франс прес.

Според Сноудън фрагментите по какъв начин посланикът на Еквадор кани в посолството тайната полиция, с цел да арестува Асандж, ще останат в учебниците по история. Критиците на Асанж може да се радват, само че през днешния ден е тъмен ден за свободата на пресата, написа Сноудън в Туитър.

Images of Ecuador's ambassador inviting the UK's secret police into the embassy to drag a publisher of--like it or not--award-winning journalism out of the building are going to end up in the history books. Assange's critics may cheer, but this is a dark moment for press freedom. https://t.co/ys1AIdh2FP
— Edward Snowden (@Snowden) April 11, 2019
Едуард Сноудън, който живее в Русия след разкритията си във връзка с американското разузнаване, разкритикува решението на Еквадор да анулира правото на леговище на Асанж и означи, че казусът най-вероятно е невиждан.

"Не е належащо да съм склонен с цялата журналистическа активност на даден човек, с цел да съм на мнението, че не е възможно той да бъде задържан поради нея ", посочи още Сноудън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР