Бившият състезател в „Моминско дете“ Джош Сейтър е „жив и здрав“, след като собственият му акаунт в Instagram обяви смъртта му

...
Бележка на редактора: Ако вие или някой, когото познавате, се
Коментари Харесай

Бележка на редактора: Ако вие или някой, когото познавате, се борите със суицидни мисли или проблеми с психичното здраве, моля, обадете се или изпратете съобщение на 988 линия за самоубийства и кризи, за да се свържете с обучен съветник или посетете линията за здраве.

Джош Сейтър, бивш участник в риалити шоуто за запознанства на ABC „The Bachelorette“, казва, че е „жив и здрав“, след като изявление, обявяващо смъртта му, беше публикувано на неговата проверена страница в Instagram в понеделник – което предизвика международно отразяване.

„Както виждате, аз съм жив и здрав“, казва Сейтер във видео, публикувано на неговата проверена страница в Instagram във вторник.

Във видеото той твърди, че акаунтът му е бил „хакнат“ и че се е опитвал „отчаяно“ да се върне в него през последните 24 часа.

CNN се свърза с Meta, технологичната компания, която притежава Instagram, търсейки коментар и потвърждение за хакването.

„Когато видях, че съм бил хакнат и това нещо беше публикувано и то беше предназначено да изглежда истинско, но всъщност се опитва да предизвика отговор от хората и да троли хората, това ме разстрои много“, каза Сейтър в телефонен разговор с CNN във вторник следобед.

Множество издания съобщиха по-рано, че Сейтър е починал на 36-годишна възраст въз основа на изтрито оттогава изявление, публикувано на неговата страница, в което се казва отчасти: „С изключително тежко сърце споделяме трагичните новини за неочакваната смърт на Джошуа. Както всички, които го познаваха, могат да потвърдят, Джошуа беше невероятно ярка светлина в един все по-мрачен свят.

Изявлението също така включва информация за ресурсите за тези, които може да се борят с психичното си здраве, тема, за която Сейтър говори открито в своите социални медии.

„Някой си направи жестока шега и се подигра с психичното ми заболяване и борбите, през които преминах с депресия и опити за самоубийство“, каза той във видео публикацията си. Той се извини за инцидента и каза, че работи, за да „идентифицира кой стои зад това“.

„Мисля, че е възмутително, мисля, че е разочароващо“, каза Сейтър пред CNN за фалшивата публикация за смъртта му. „Но не съм шокиран, че има някой (който) смята, че е смешно по този начин да се присмива на психичното заболяване, да се подиграва на самоубийството.“

На въпрос за хора, които може да поставят под въпрос легитимността на твърдението му, че е бил хакнат, Сейтър каза: „Имам дебела кожа. Ако смятат, че е било трик или нещо подобно, могат да си помислят, че – не е било. Аз не стоях зад това, аз съм жертва на това.

Seiter се появи в сезон 11 на „The Bachelorette“ през 2015 г., който беше воден от бившия Bachelorette Kaitlyn Bristowe.

CNN се свърза с Bristowe и ABC за коментар.

Инцидентът е подобен на този с 14-годишния рапър и звезда в социалните медии Лил Тей, чийто акаунт в Instagram публикува изявление по-рано този месец, което фалшиво обявява нейната смърт. По-късно беше съобщено, че рапърката наистина е жива и че акаунтът й в Instagram е бил хакнат от трета страна.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР