Бившият съдия по минифутбол Борислав Колев, който беше арестуван заради

...
Бившият съдия по минифутбол Борислав Колев, който беше арестуван заради
Коментари Харесай

Единственият обвинен за аферата Хемус вече е на свобода

Бившият арбитър по минифутбол Борислав Колев, който беше задържан поради следствието за пране на пари от предплатените заплащания за Автомагистрала " Хемус ", към този момент е свободен.

Досега Колев беше под домакински арест - само че мярката му за неотклонение е с оптимален период от 8 месеца, а той към този момент е изминал.

Това оповестява Десислава Петрова от Софийската градска прокуратура пред Българска телеграфна агенция.

Колев беше обвинне за това, че е основал мрежа от компании с подставени лица, които да получат и изтеглят големи суми от заплащанията на " Автомагистрали " към строителите на лот 5 на Автомагистрала " Хемус ".

Отсечката по този начин и не е стартирана, само че над 50 млн. лева са платени и изтеглени през банкови каси за къс интервал от време.

Разследването беше стартирано от Министерство на вътрешните работи по време на мандата на Бойко Рашков като длъжностен министър през 2021 година и прокуратурата официално пое случая - прогрес по него обаче досега няма.

В сряда основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разгласи, че скоро ще бъдат повдигнати нови обвинявания, само че отхвърли да разяснява каквото и да е по случая.

По неофициална информация на " 24 часа " - измежду тях са жители на Лом, които са заемали фиктивни управителни позиции в търговски сдружения, част от схемата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР