Бившият руски президент Дмитрий Медведев, който се превърна в един

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев, който се превърна в един
Коментари Харесай

Медведев се разминава с Путин: Преговорите с Украйна са безсмислени

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, който се трансформира в един от най-войнствените " ястреби " в Русия като заместник-председател на Съвета за сигурност, когато стартира войната, написа обширна публикация в държавния вестник " Российская газета ", в която показва мнението си за обстановката в Украйна и в света като цяло.

Основното обръщение на публикацията на Медведев явно е въодушевено от антиглобалистката изразителност на Владимир Путин - то се отнася до новия международен ред, който е засегнал всичко " от подреждането на световните " центрове на властта " до ежедневния метод на живот на доста хора.

Медведев твърди, че Русия е почнала войната в Украйна, тъй като управляващите на страната сякаш се чувствали застрашени от сигурността и суверенитета на Русия. Той назовава нахлуването в Украйна на 24 февруари " насилствена стъпка ". Подобни неща постоянно споделя и Путин, потвърждавайки, че нападението на Русия над Украйна е имало за цел да спре война, която сякаш е почнала против Русия.

Въпреки това Медведев се разминава доста с Путин, когато става дума за договаряния с Украйна.

Докато сегашният съветски президент съобщи тъкмо в тези дни, че Русия е подготвена " да договаря за допустими решения с всички заинтригувани страни ", Медведев изцяло отхвърля всякаква опция за договаряния с украинските управляващи.

Всякакви диалози със настоящето марионетно украинско управление станаха безусловно безсмислени предходната година, уточни Медведев.

Според някогашния съветски президент Москва ще постави всички старания, с цел да подсигурява, че всички цели на " специфичната военна интервенция " са реализирани.

Медведев изброява тези цели:

Това е отбраната на нашите сънародници в новите територии, които станаха част от Русия след извършените в тях референдуми. Денацификация на отвратителния, съвсем фашистки режим в Украйна. Пълна демилитаризация на украинската страна. Гаранции против бъдеща експанзия, повтаря тезите на Путин - Дмитрий Медведев.

Накрая, сходно на Путин, Медведев визира тематиката за съветския нуклеарен боеприпас и готовността на Москва да го употребява.

" Единственото нещо, което през днешния ден стопира нашите врагове, е разбирането, че Русия ще се управлява от Основите на съветската държавна политика за нуклеарно въздържане. И в случай че има действителна опасност, тя ще работи в сходство с тях. Проблемът е, че в случай че го създадат, по-късно никой няма да може да разбере дали това е бил ответен или предпазен удар.

Той твърди, че Западът се изолира от останалия свят и в същото време се пробва да унищожи Русия. Но няма да успее, счита заместник-ръководителят на Съвета за сигурност.

" Днес западните страни още веднъж приканват страната ни да бъде раздробена до нула. Е, дано крещящите с устата си да се изчервят, преди да са се изсрали в панталоните си ", заключава Медведев на страниците на " Российская газета ".

Невъзможно е да се потъпче Русия, а дружно с нея и съветският свят, да се раздели или подчини на непозната воля. Блудните ръце на англосаксонците и други страни, " заклели се в мрака ", бяха къси даже в най-трудните за нас времена. Няма да могат да го създадат и в този момент, уточни Медведев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР