Бившият румънски министър на регионалното развитие и на туризма Елена

...
Бившият румънски министър на регионалното развитие и на туризма Елена
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа у нас бивш румънски министър, осъден за корупция

Бившият румънски министър на районното развиване и на туризма Елена Удря (2010 - 2011 г.) е арестувана у нас с прокурорско разпореждане за 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане до съда за непрекъснатото й задържане, заяви на брифинг в Съдебната палата представителят на основния прокурор Сийка Милева. 

Удря е била арестувана към 18:30 ч. през вчерашния ден, 7 април, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", изясни Милева. По думите й, някогашната румънска министърка е наказана на 6 години затвор за корупционно закононарушение през 2010-2011 година в страната си. Информацията е изпратена на българската гранична полиция по линия на интернационалното съдействие и по отношение на Европейска заповед за арест на Удря. 

" Образувана е прокурорска кореспонденция в Окръжна прокуратура - Благоевград, наблюдаващият прокурор е постановил искане за задържане за 72 часа. Предстои Окръжният съд да насрочи намерено правосъдно съвещание с трима съдии и прокурор. На лицето следва да бъде назначен преводач и бранител. Предстои българският съд да реши дали са налице предпоставките тя да бъде предадена на румънските правосъдни управляващи ", изясни Милева. 

Предаването на Удря на румънската страна би трябвало да се случи не по-късно от 10 дни след влизането в действие на правосъдно решение.

Българските и румънските управляващи са в непрекъснат контакт, българската страна е уверила, че процедурата ще бъде осъществена оптимално бързо.

Сийка Милева разяснява и информацията за застрашителен SMS към претендентът за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански. По случая се е самосезирала Софийската районна прокуратура, която е упълномощила на Министерство на вътрешните работи да извърши инспекция.

По мотив информацията за ударен от служител на реда турски водач, прокуратурата ще търси подпомагане от посолството на Турция, с цел да бъде разпитан. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР