Бившият ръководител на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Дейвид

...
Бившият ръководител на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Дейвид
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ предупреди, че Афганистан ще стане център за терористи

Бившият началник на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати ( ЦРУ) Дейвид Петреъс предизвестява, че откакто талибаните са на власт в Афганистан, интернационалните терористични групи може да стартират да се стичат към Афганистан , съобщи той в изявление зателевизия NHK, представена от ТАСС.

Според него бъдещите антитерористични интервенции в Афганистан ще бъдат " доста сложни без огромни функциониращи бази в страната ". " Много съм угрижен за това. Това би трябвало да се следи от близко ", сподели той, отговаряйки на въпроса дали Афганистан ще се трансформира в център на интернационалния тероризъм при талибаните.

" За да не се случи това, всички страни би трябвало да работят дружно и да се придържат към обща политика в региона на икономическата поддръжка, обмена на информация, дипломацията и военните дейности ", добави Петреус.

Освен това той изрази мнение, че изтеглянето на американския контингент от Афганистан внезапно подкопава морала на афганистанската войска . " Те се биеха. Но когато схванаха, че помощ няма да пристигна, тогава смисълът за битка за тях изчезна ", сподели някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Петреъс бе и пълководец на съдружните сили в Ирак и силите на Съединени американски щати и НАТО в Афганистан . От 2011 до 2012 година той оглавява Централно разузнавателно управление на САЩ.
 Байдън с отбранително изявление по ЕйБиСи
Байдън с отбранително изявление по ЕйБиСи

Той пази решенията си за Афганистан и дава обещание битка с ковид и ваксинация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР