Бившият ръководител на руската космическа агенция Роскосмос Дмитрий Рогозин обяви

...
Бившият ръководител на руската космическа агенция Роскосмос Дмитрий Рогозин обяви
Коментари Харесай

Рогозин изпрати на Макрон шрапнел от френска гаубица, с който бил ранен в Украйна

Бившият началник на съветската галактическа организация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин разгласи през днешния ден, че е изпратил на френския президент Еманюел Макрон шрапнел, който го е ранил в Украйна, и който е бил от снаряд, изстрелян съгласно него от френска самоходна гаубица " Сезар ", доставена на Киев от Франция, предава Франс прес.

NEW: “It went through my right shoulder and got stuck in my fifth cervical vertebrae, just a millimeter away from killing me or making me an immobile invalid, ” Putin crony Dmitry Rogozin wrote.

Рогозин, който сега управлява група военни съветници, оказващи помощ на сепаратистките сили в Украйна, беше ранен в гърба през декември по време на украински удар против хотел в град Донецк, в Източна Украйна, който е под контрола на Русия. При случая имаше няколко убити и ранени, показва Агенция Франс Прес.

Рогозин твърди, че случаят е станал по време на " работна среща " в ресторанта на хотела. Руската социална телевизия " Россия 24 " от своя страна удостовери, че някогашният началник на " Роскосмос " е чествал 59-ия си рожден ден там с посетители и музика.

Рогозин описа, че след офанзивата е бил опериран в болничното заведение, защото шрапнел се забил над дясната му лопатка и добави, че е изпратил писмо по отношение на случая на френския дипломат в Москва Пиер Леви. „ В този плик, дружно с писмото ми, ще видите шрапнел от снаряд от френска 155-милиметрова гаубица „ Сезар “, съобщи Рогозин. „ Този шрапнел проби дясното ми рамо и се заби в петия шиен прешлен, единствено милиметър по-настрани и можеше да ме убие, или да ме направи неработоспособен “, добави той.

Френското посолство в Москва към този момент не е дало отговор на запитванията за коментар по тематиката.

Атаката, при която е бил ранен Рогозин, е лишила живота на двама негови другари, сподели самият той и добави: „ Всички наши жертви ще тежат на съвестта ви “.

„ Моля да предадете шрапнела, изваден от хирурзите от гръбнака ми, на френския президент Еманюел Макрон “, съобщи Рогозин и добави: „ И му кажете, че никой няма да избегне отговорност за военни закононарушения “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР