Бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин е предложил на руския

...
Бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин е предложил на руския
Коментари Харесай

BILD: Рогозин предлагал на Путин да удари Украйна с космическа ракета

Бившият началник на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин е предложил на съветския президент Владимир Путин да удари Украйна с галактическа ракета. Това се е случило малко откакто беше ранен в Донецк през декември предходната година, оповестява BILD. Изданието се базира на източници и записи на диалозите на Рогозин с генералния шеф на ракетно-космическия център " Прогрес " Дмитрий Баранов.

Съдейки по тях, от началото на януари 2023 година те разискват техническите детайлности за организирането на офанзива против огромен град в Украйна благодарение на ракета-носител, която се употребява за полети в космоса. Те стигат до извода, че е най-добре да я изстрелят от космодрума Плесецк с експлозиви на борда.Според Баранов главният проблем е, че заради свръхзвуково нахлуване в атмосферата съществуващите тежки фугасни бомби или управляеми бойни глави ще прегреят. АРогозин дава обещание да се съветва с дизайнера Юрий Соломонов. Медията оповестява още, че няколко дни по-късно той е намерил решение.

Освен това Рогозин и Баранов са обсъждали обстоятелството, че елементи от ракетата могат да паднат на съветска територия. Изразили са и известни терзания, че грешката при удара може да бъде сред 50 и 100 км.

По време на разискването Рогозин попитал Баранов какъв брой време ще му би трябвало за подготовка. Отговорът бил - към шест месеца.

Изданието оповестява също, че Рогозин нарекъл съветския президент Путин " нашия популярен и заплашителен “ и споделил, че ще му съобщи проекта посредством Антон Вайно.

Според BILD проектът е бил обявен на Путин на 16 януари. Как е реагирал на това властелинът на Кремъл, не е известно.

Припомняме, че на 21 декември Дмитрий Рогозин и по този начин ръководителят на държавното управление на така наречен " ДНР “ Виталий Хоценко бяха ранени в Донецк, съгласно изказванията след обстрел от Украйна. Тогава медиите оповестяват, че Рогозин е получил рана от осколка в меките тъкани на главата, проникваща осколкова рана в седалището и проникваща рана в лявото бедро. Самият Рогозин твърди, че над дясната лопатка е влезнал железен откъс с размери 3х4 мм.

На 23 януари 2023 година Рогозин афишира, че благодарение на спътник е засякъл гаубицата, която е стреляла по него, и приготвя интервенция за " отмъщение “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР