Бившият ръководител на британския полицейски надзорен орган е обвинен в

...
Бившият ръководител на британския полицейски надзорен орган е обвинен в
Коментари Харесай

Бившият шеф на органа за надзор на британската полиция е обвинен в изнасилване на момиче

Бившият началник на английския полицейски контролен орган е упрекнат в обезчестяване и други полови закононарушения против момиче на възраст под 16 години, съобщи ДПА.

Майкъл Локууд, някогашен общоприет шеф на Независимата работа за полицейско държание (IOPC/НСПП), е упрекнат в шест случая на непочтено посягане и три случая на обезчестяване, оповестиха от Кралската прокуратура.

64-годишният Локууд се отдръпна от длъжността си в НСПП през декември, откакто стана ясно, че е обект на полицейско следствие по обвиняване в предишното.

Твърди се, че закононарушенията са осъществени сред октомври 1985 година и март 1986 година

Той би трябвало да се яви пред Уестминстърския съд на 28 юни.

Розмари Ейнсли, началник на отдела за специфични закононарушения в Кралската прокуратура, съобщи: " След като деликатно разгледахме всички доказателства, предоставени ни от полицията на Хъмбърсайд, разрешихме повдигането на обвинявания против 64-годишния Майкъл Локууд за девет закононарушения по Закона за половите закононарушения от 1956 година

" Г-н Локууд е упрекнат в шест случая на непочтено посягане и три случая на обезчестяване на момиче под 16-годишна възраст, за които се твърди, че са осъществени през 80-те години на предишния век.

Локууд беше първият общоприет шеф, назначен да управлява НПСС, когато през 2018 година тя размени Независимата комисия за тъжби против полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР