Бившият прокурор от Плевен Димитър Захариев получи 2-годишна условна присъда

...
Бившият прокурор от Плевен Димитър Захариев получи 2-годишна условна присъда
Коментари Харесай

Бивш прокурор получи 2 г. условно за 2 пистолета, патрони и заглушител за телефони

Бившият прокурор от Плевен Димитър Захариев получи 2-годишна условна присъда и санкция от 100 лева, защото преди три години е заловен с 2 револвера и десетки патрони без нужните ограничения за сигурност в багажника на колата си.

Съдът одобри, че подсъдимият е отговорен и за това, че е държал заглушител за мобилни устройства без позволение. Изпитателният му период е 4 години.

Съдебният състав с ръководител арбитър Димитрина Ангелова оправда Захариев по главното обвиняване, че е опитал да принуди очевидец да лъжесвидетелства. Става дума за починалия към този момент очевидец по делото " Октопод ", който съгласно проверяващите Захариев е желал да принуди да пусне сигнал против прокурор Светлозар Костов, с цел да го злепостави.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен период.

На едно от съвещанията по това дело Захариев беше задържан в Съдебната палата поради друго обвиняване. По-късно в спецсъда беше импортиран обвинителен акт против него за това, че е бил част от бандата на Камен Балбузанов-Куката. Обвинението е за присъединяване в група за рекет, а упрекнатите са осем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР