Бившият президент на Ювентус - Андреа Аниели заяви, че Суперлигата

...
Бившият президент на Ювентус - Андреа Аниели заяви, че Суперлигата
Коментари Харесай

Андреа Аниели: Суперлигата е нужна на Европа

Бившият президент на Ювентус - Андреа Аниели съобщи, че Суперлигата е нужна за европейския футбол.

" Това е належащо, тъй като в случай че всичко остане предвидимо, както е в този момент, обществеността ще се отдалечи от футбола. Ще продължи ли Нидерландия да гледа интернационален футбол, в случай че Аякс, Фейенорд или ПСВ в никакъв случай нямат късмет да завоюват или да се борят за победа?

Оттук и концепцията за нова европейска лига с голям брой дивизии и скица за промоция и изпадане. Равни условия за клубовете. Трябва да помислим за шестдесет или осемдесет клуба в цяла Европа. С моя 13-годишен опит във футболната промишленост и знаейки по какъв начин работят нещата, събрах хрумвания и споделям, че е време за по-честни лиги.

В Европа най-големите пазари също получават най-вече места в Шампионската лига и затова най-големите доходи. Така че, в случай че сегашната система се резервира, разликата сред британските и испанските клубове и останалите единствено ще пораства. Може би като се изключи ПСЖ и Байерн (Мюнхен).

Вместо това би трябвало да се стремим към спортна народна власт. Полският клуб няма ли право на триумф? Липсва ли на полските почитатели пристрастеност към футбола? " - сподели Аниели в изявление за " De Telegraaf ".
 Проектът
Проектът " Суперлига " се завръща, само че с нов формат

В шампионата би трябвало да вземат участие сред 60 и 80 клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР