Бившият президент на Украйна Петро Порошенко реагира на изявлението на

...
Бившият президент на Украйна Петро Порошенко реагира на изявлението на
Коментари Харесай

Путин предложи политическо убежище на Порошенко, той отказа

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко реагира на изказването на съветския президент Владимир Путин за готовността му да му даде политическо леговище. Той упрекна сегашния украински държавен глава Владимир Зеленски, че " желае да направи подарък на Путин " като преследва проевропейската съпротива в Украйна, написа Порошенко на страницата си във Facebook.

" Сега самият Путин удостовери това ", акцентира Порошенко и уточни, че Зеленски би трябвало да обърне повече внимание не на политическите " разправии ", а на отбраната на страната. " Съветвам Владимир Александрович да спре да угажда на Путин и да стартира да пази страната. И да насочи натам своите и напъните на правоохранителните органи, които в този момент са се занимават повече Порошенко, в сравнение с с съветската опасност ", написа още някогашният президент.

По мотив предлагането на Путин той означи, че съветската процедура " да се грижи " за украинската политика завърши още през 2014 година, а сегашната обстановка ще бъде решена без присъединяване на Кремъл.

По време на взаимната конференция с президента на Франция Еманюел Макрон на 7 февруари Путин разгласи, че е предложил Русия да даде при потребност политическо леговище на Петро Порошенко " по филантропични аргументи ".
Бившият украински държавен глава е обвинен за държавна измяна. Путин напомни, че точно Порошенко е подписал Минските съглашения, които плануват автономност за превзетите от съветски сепаратисти Донецка и Луганска области.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР