Бившият президент на ЦСКА Александър Томов коментира пред Тема Спорт

...
Бившият президент на ЦСКА Александър Томов коментира пред Тема Спорт
Коментари Харесай

Александър Томов коментира ситуацията в Левски, направи паралел между Джоузеф Диксън и Лоурънс Дейвис

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов разяснява пред " Тема Спорт " обстановката в Левски, където се чака промяна на собствеността. Интерес към акциите на клуба демонстрира англичанинът Джоузеф Диксън. Феновете незабавно направиха паралел със сънародника му Лоурънс Дейвис, който беше притеглен от Томов като вложител в ЦСКА по време на втория му престой отпред на “армейците” в интервала 2013-2015 година.

“С Лоурънс Дейвис упоритостта тогава беше голяма. Минахме дори през УЕФА, тъй като той има мощни позиции там. Пред ЦСКА имаше доста ярко бъдеще, просто не трябваше да ни закачат. Още повече, че имах и китайския си сътрудник (б.р. Стивън Ло), който също беше напъден с корупционни щения. Футболът във Англия има блестяща финансова организация. Когато тръгнахме да създадем ЦСКА огромно АД през борсата и да дадем акции на почитателите, използвахме модела на Арсенал, отново по концепция на Стивън Лоурънс.

Но той реши да се отдръпна, тъй като малтретираха секретарката му с въпроси от вида “Вярно ли е, че внасяте незаконно пури и други”. Защото различен с изключение на Борислав Михайлов не можел да върви в УЕФА без негово единодушие, което също е комично. Футболът се самозатвори в една група лица, които към този момент 15 години не могат да вдигнат равнището му. Трябват огромни промени, започвайки от главата. Опитът ни беше първо да спасим ЦСКА през 2013 година и второ да вкараме високо равнище вложители.

Не мога да кажа това момче (б.р. Джоузеф Диксън), кое е, дали е действителният притежател, може ли да извади пари. Но в случай че стадионът е във притежание на Левски, може да се направи крупна инвестиция и тя да е печеливша”, разяснява Томов. Той продължава да поддържа връзка с Лоурънс Дейвис, само че диалозите им не са свързани с футбол. Бившият президент на ЦСКА счита, че моментът е подобаващ за влизането на английския предприемач в Левски.

“При предходното държавно управление не можеше, в този момент да - има доста по-големи шансове. Наско Сираков неслучайно сподели “Предупреждавам политиците, че в случай че се намесят в този момент, ще срещнат мощен отпор”. Надявам се след 11 юли да пристигна една естествена власт. Но всяка инвестиция в нашия футбол е добре дошла”, сподели още Томов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР