Бившият президент на ЦСКА Александър Томов коментира пред Sportal.bg евентуалната

...
Бившият президент на ЦСКА Александър Томов коментира пред Sportal.bg евентуалната
Коментари Харесай

Александър Томов: Не може да се вярва на думи, трябва да се вярва на финансови документи и на банкови гаранции

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов разяснява пред Sportal.bg възможната договорка сред Наско Сираков и Джоузеф Диксън по отношение на мажоритарния дял акции на Левски. Професорът по стопанска система означи, че за момента се чуват единствено думи от страна на англичанина, който би трябвало да покаже финансови документи. Бившият вицепремиер добави, че държавните институции също би трябвало да бъдат осведомени със сериозността на вложителя.

" Когато се прави такава крупна инвестиция, е належащо да има обвързващи документи от финансовите институции, които седят зад господина. Той би трябвало да даде ясни доказателства на Наско Сираков, че разполага с тези пари и че тези пари могат да бъдат употребявани за съответните цели.

Важен въпрос е какво е изискал Диксън от българската страна - дали е изискал права и разрешителни да строи стадион? Ако той построи огромен търговски център, надлежно офис-помещения, което апропо предвиждах да направя преди време на " Армията ", без търговски център, това може да покрие тези вложения. Така Диксън може да върне вложените пари. Във всички случаи обаче би трябвало да бъдат показани документи като доказателство. Трябва да се трансферират и суми за покриването на чисто спортно-техническата активност, с цел да се потвърди сериозна обязаност.

Не може да се има вяра на думи, би трябвало да се има вяра на финансови документи и на банкови гаранции. Всичко зависи от контракта, които вероятно ще се подписа сред двете страни. Засега виждаме единствено думи. При строителство на един съвременен стадион има опция тези пари да се върнат. Когато с Лоурънс Дейвис и след това със Стивън Ло планирахме за “Армията”, излизаше възвръщаемост за седем-осем години.

Въпросът е дали такива пари са налични, сумата е много внушителна. Диксън би трябвало да покаже освен на акционерите, само че и на обществеността доказателства за своята съвестност. Само на думи и обещания, може да наподобява като една случка. Държавните институции също би трябвало да бъдат осведомени със сериозността на вложителя.

Изглежда фрапантно, в случай че просто индивидът лъже. Би трябвало да има тези финансови документи, с които да потвърди своите съществени планове. Другото е договорът за прехвърлянето на акциите - би трябвало да бъде обвързващ, с ясни клаузи в него. Важно е освен кои пари ще отидат за стадион, само че и кои пари ще отидат за поддържане на спортно-техническата активност на тима ", съобщи Александър Томов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР