Бившият президент на САЩ може да се завърне във Facebook,

...
Бившият президент на САЩ може да се завърне във Facebook,
Коментари Харесай

Социалните мрежи свалиха забраната над профила на Доналд Тръмп

Бившият президент на Съединени американски щати може да се завърне във Фейсбук, Instagram и Twitter

Бившият президент Доналд Тръмп може скоро да се завърне във Фейсбук, Instagram и Twitter и да доближи до голямата публика на всеки, откакто фирмите зад тези платформи са възстановили достъпа до неговите сметки, написа „ “.

Но това може да е единствено началото. Решенията на Twitter и в този момент майката на Фейсбук Meta да върнат Тръмп може да накарат – или най-малко да обезпечат покритие за – редица други платформи да подхващат сходни ходове.

Фейсбук и Twitter ограничиха сметките на Тръмп след офанзивата от 6 януари. Забраните бяха възприети като нужни заради опасения, че Тръмп може да употребява техните платформи, с цел да подтикне към в допълнение принуждение.

Много други платформи последваха образеца, в това число YouTube, Snapchat и платформата за стрийминг на игри Twitch. Shopify, компания за електронна търговия, отстрани два магазина, свързани с Тръмп, а доставчикът на цифрови заплащания Stripe съобщи, че ще спре да обработва заплащания за акцията на Тръмп. В някои случаи платформите лимитираха канали или наличие, което беше обвързвано с тогавашния президент, в случай че не беше директно обвързвано - Reddit и Discord, да вземем за пример, не разрешиха про-Тръмп групи в своите платформи.

Дигиталното заточение на Тръмп го подтикна да започва лична платформа за обществени медии, Truth Social. Няма изясненост обаче дали Тръмп дали ще възобнови изявленията в Twitter, Фейсбук и Instagram.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР