Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп спечели убедително първичните избори

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп спечели убедително първичните избори
Коментари Харесай

Победа за историята: Тръмп разби конкуренцията на първичните избори в Айова

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп завоюва безапелационно първичните избори в Айова за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември.

Победата на предприемача в централния щат е най-голямата в историята на републиканските първоначални избори в Айова. До 2024 година най-голямата разлика сред първия и втория в класирането бе 12% (през 1988 година сенаторът на Канзас Боб Доул побеждава религиозния ефирен водещ Пат Робърсън с 37 против 25%).

При 97,4% преброени резултати от партийните събрания някогашният американски президент води безапелационно с 51,1% от вота. Втори с 21,2% е губернаторът на Флорида Рон Десантис, който посети всеки един от 99-те окръзи на Айова с вярата да започва стремително изборния сезон.

Тръмп печели 98 от тях - бившият непрекъснат представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли завоюва единствено с 1 глас окръг Джонсън и остава трета във краткотрайната конкуренция с 19,1%.

Nikki Haley was won Johnson County, Iowa by 1 vote, denying Trump of a 99 county sweep. Don’t ever say your vote doesn’t count!
— Jayson Frascatore (@JaysonFras)

С безапелационната си победа Тръмп печели най-малко 20 от 40-те делегати на щата Айова, които на конвента на Републиканската партия през юли 2024 година ще поддържат номинирането на узурпатора за Белия дом.
Тръмп: Ще върнем равнището на депортации от времето на Айзенхауер
След оповестяването на резултатите някогашният президент държа реч, в която благодари на гласоподавателите на Айова за тяхното доверие.

" Време е нашата страна да се сплоти... Независимо дали става въпрос за републиканци или демократи, либерали или консерватори. Ще бъде токова хубаво, в случай че се обединим и оправим света, и оправим проблемите ", започва умерено той своето слов пред ликуващи привърженици в Де Мойн, столицата на Айова.

TRUMP AFTER WIN IN IOWA: " I really think this is time now for everybody, our country, to come together. "

— Breaking911 (@Breaking911)

Не пропусна обаче внимателно да жегне Десантис и Хейли.

" Искам да поздравя Рон и Ники, че добре си прекараха дружно. Дори не знаем какъв е резултатът за второто място ".

Тръмп благодари на четвъртия в класирането (под 8% подкрепа) Вивек Рамасуами, който разгласи, че се отдръпва от конкуренцията и застава зад кандидатурата на някогашния президент.

" Той свърши отлична работа. Дойде от нулата и доближи огромен % ", посочи Тръмп.

Бизнесменът подлага на критика неуспеха на президента Джо Байдън да овладее мигрантската рецесия по южната граница и увери, че ще върне високото равнище на депортации от ръководството на Дуайт Айзенхауер (1953-1961 г.).

President Trump During Iowa Victory Speech

“We’re going to have a deportation level that we haven’t seen in this country for a long time, since Dwight Eisenhower. ”
— The Columbia Bugle  (@ColumbiaBugle)

Проклятието " Айова "
Републиканските последователи на Айова се събраха през вчерашния ден на партийни събрания в над 1600 учебни заведения, общности центрове и други обекти, с цел да изберат своя претендент. Хората не бяха спрени от студеното време: тук-там в Айова температурата падна до близо минус 30 градуса. 

Обвиненията против Тръмп, за които може да получи солидна присъда, също не отхвърлят жителите на щата: съгласно изследване на Си Ен Ен 63% от републиканските гласоподаватели в Айова настояват, че биха дали своят вот за него даже и да влезе в пандиза.

Но любовта на жителите на Айова би трябвало да плаши Тръмп. Ако е религиозен. От 2008 година насам нито един републикански кандидат-президент, спечелил конкуренцията в щата, не се е докопвал до номинацията на своята партия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР