Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който се бори за

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който се бори за
Коментари Харесай

Доналд Тръмп спечели и в ключовия за Ники Хейли щат Южна Каролина

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се бори за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември 2024 година, е спечелил първичните избори в щата Южна Каролина, заяви Асошиейтед прес (АП).

" Никога не съм виждал Републиканската партия толкоз обединена, колкото е сега ", съобщи Тръмп, когато излезе на сцената пред гласоподавателите малко след затварянето на изборните секции.

" Това се случи малко по-рано, в сравнение с чакахме, и е даже по-голяма победа, в сравнение с чакахме ", добави той.

АП отбелязва, че известието за успеха на Тръмп в щата се базира на разбор на изцяло изследване измежду републиканските гласоподаватели в Южна Каролина.

По този метод, напомня организацията, Тръмп към този момент завоюва на предварителните избори в Айова, Ню Хемпшир, Невада и Американските Вирджински острови.

Настоящата победа на някогашния президент, съгласно организацията, " евентуално ще усили натиска върху Ники Хейли " и може да я подтикне да напусне предизборната конкуренция.

Ники Хейли е някогашен губернатор на Южна Каролина и очакваше точно там да вземе първата си победа.

Ники Хейли разгласи, че няма да се отдръпва от конкуренцията с мотив, че това би било прекомерно елементарно решение.

" Няма да се откажа от тази борба ", акцентира Хейли пред последователи в Чарлстън.
 Ники Хейли осъди мълчанието на Тръмп за Навални
Ники Хейли осъди мълчанието на Тръмп за Навални

Или поддържа Тръмп, или не го смята за огромно събитие, отсече противникът на Тръмп за Белия дом

В същото време АП написа, че " Хейли се е зарекла да остане в конкуренцията най-малко до края на първичните избори на 5 март. На този ден ще се проведат първоначални избори по едно и също време в няколко щата на страната, по тази причина в Съединени американски щати той се назовава " супер вторник " .

В същото време продължава процесът на броене на гласовете в Южна Каролина. Според първичните резултати Тръмп печели 58,7% от гласовете, а единствената му съперничка - някогашният дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации и някогашен губернатор на Южна Каролина Хейли - 40,7%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР