Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп години наред се е

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп години наред се е
Коментари Харесай

Тръмп разполага с информация за сексуалния живот на Макрон?

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп години наред се е хвалил пред близки сътрудници, че e осведомен за детайлности по отношение на половия живот на френския президент Еманюел Макрон, получени от брифинги на „ разузнаването “, заяви списание „ Rolling Stone ”, базирайки се на „ двама души, осведомени с въпроса “.

Темата още веднъж се върна в центъра на вниманието след обиска на ФБР в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго, по време на който управляващите иззеха поверителни документи, в това число един, озаглавен „ информация за: президента на Франция “.

Не е известно дали въпросният документ е съдържал детайлности за персоналния живот на Макрон. „ Rolling Stone ” не удостовери дали конфискуваната по отношение на Макрон информация е била класифицирана или е получена от американското разузнаване. Но изданието съобщи, че „ самото разобличаване за съществуването на документа е провокирало трансатлантическа нервност “.

Френски и американски чиновници сега се пробват да схванат с какво е разполагал Тръмп за Макрон и френското държавно управление и да преценяват дали е имало забележителен пробив в националната сигурност, оповестява „ Rolling Stone ”, базирайки се на „ двама други източници, осведомени със обстановката “.

Френското държавно управление резервира безмълвие по този въпрос.

„ Няма да разясняваме правосъдни процедури в непозната страна – в тази ситуация в Съединените щати “, съобщи чиновник на Елисейския замък.

Тръмп има дълга история на внушения, че разполага с уличаваща информация за хората към себе си – от другари до политически съперници и държавни чиновници, даже когато това не е по този начин.

Магнатът в региона на недвижимите парцели закупи политическа популярност с погрешното изказване, че е виждал акта за раждане на Барак Обама. След като встъпи в служба, Тръмп постоянно обещаваше, само че в никакъв случай не предоставяше, компрометиращи доказателства за хипотетичните си врагове, като един път съобщи, че ще се появят детайлности, доказващи, че Обама е подслушвал Trump Tower в Ню Йорк. Той също по този начин постоянно намекваше за „ спорове “, които бяха или пресилени, или несъществуващи, във връзка с хора като някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми или Робърт Мюлер, който ръководеше следствието на връзките сред акцията на Тръмп и Русия, написа „ Politico ”.

По-късно Тръмп даже беше подложен на импийчмънт поради обвинявания, че е спрял военна помощ от Украйна като лост, с цел да накара украинския президент Володимир Зеленски да проверява сина на тогавашния кандидат-президент Джо Байдън.

Тръмп и Макрон имаха обтегнати връзки по време на мандата на американския президент. Макар че в началото двамата се държаха другарски – Тръмп държеше ръката на Макрон, прегръщаше го и почистваше прашинки от рамото на френския си сътрудник, в последна сметка, наред с други тематики, те се сблъскаха във връзка с политиката на НАТО и изолационизма на Тръмп.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР