Доналд Тръмп е изправен пред нови обвинения в разследването на документи от Мар-а-Лаго

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е получил допълнителни обвинения
Коментари Харесай

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е получил допълнителни обвинения по делото за документи в Мар-а-Лаго, съдебни документи разкриват.

Г-н Тръмп получи допълнително обвинение за умишлено задържане на отбранителна информация и две нови обвинения за възпрепятстване, каза министерството на правосъдието.

Еще едно лице, член на персонала на Mar-a-Lago Карлос де Оливейра, също е обвинен по случая.

Г-н Тръмп се пледира за невинен.

Помощникът на г-н Тръмп Уолт Наута - който по подобен начин се пледира за невинен - ​​също получи две допълнителни обвинения за възпрепятстване.

Новите съдебни документи очертават предполагаеми усилия между г-н Наута и г-н де Оливиера, управител на имоти в Мар-а-Лаго, да възпрепятстват разследването на правосъдния отдел.

Според новите съдебни документи г-н Наута и г-н де Оливейра са се заговорили да изтрият запис от охранителните камери, след като Министерството на правосъдието издаде призовка с искане за запис от камери за наблюдение на мазето, където според него се съхраняват поверителни документи.

В съдебните документи се твърди, че г-н де Оливейра е изпратил съобщение на друг служител, че „шефът“ иска сървърът да бъде изтрит.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР