Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше арестуван в затвор

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше арестуван в затвор
Коментари Харесай

Историческа снимка на Тръмп в затвора, където остана 30 минути

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше задържан в затвор в щата Джорджия по обвинявания в рекет и скрит план и освободен против гаранция от 200 000 $, откакто му беше направена историческа фотография. Тръмп, който е упрекнат в скрит план с 18 други обвинени за анулация на изборния резултат от 2020 година в южния щат, прекара по-малко от 30 минути в пандиза Фултън в Атланта, преди да тръгне с конвой към летището. Подобно на другите обвинени по делото, които до момента са се предали, 77-годишният Тръмп е бил сниман по време на процеса на вписване в пандиза – това се случва за първи път с настоящ или някогашен президент на Съединени американски щати. На фотографията, оповестена от офиса на шерифа, той се намръщи към камерата, до момента в който беше облечен в тъмносин костюм, бяла риза и алена вратовръзка.


Пред кореспонденти след ареста си Тръмп, който е любимецът за републиканската президентска номинация през 2024 година, сподели, че това е " доста печален ден за Америка ". „ Това, което се случи тук, е подигравка на справедливостта “, сподели той. — Не съм направил нищо неприятно “. Тръмп разгласява фрагмента на личната си платформа Truth Social с надпис „ Намеса в изборите “ и връзка към уеб страницата на акцията си.

Тръмп получи номера на пандизчия " PO1135809 " от пандиза на окръг Фултън, в който беше посочен неговият растеж от 1,9 метра, тегло от 97 кг и цвета на косата му като " руса или ягодова ". Милиардерът е престъпно упрекнат четири пъти от април, което сложи началото на невиждана драма, в която се пробва да жонглира с голям брой явявания в съда и следващата акция в Белия дом.

Създаден бе непоколебим периметър за сигурност за регистрацията на Тръмп в пандиза. Фани Уилис, окръжната прокурорка на окръг Фултън, която заведе делото за рекет, беше сложила краен период до обяд в петък, в който Тръмп и останалите 18 обвинени би трябвало да се предадат. Тръмп и още 11 души са се предали до момента. Бившият шеф на кабинета на Белия дом Марк Медоус се съобщи в четвъртък и беше освободен против гаранция от 100 000 $. Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, който беше персонален юрист на Тръмп, до момента в който той беше в Белия дом и пламенно прокарваше подправените изказвания, че Тръмп е спечелил изборите през 2020 година, беше арестуван и освободен в сряда. Джон Ийстман, закостенял юрист, който е упрекнат в правене на скица за показване на подправен лист от гласоподаватели на Тръмп в Конгреса от Джорджия вместо законните гласоподаватели на Байдън, също беше арестуван и освободен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР