Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп беше изгонен от

...
Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп беше изгонен от
Коментари Харесай

Доналд Тръмп даде началото на гласуването през 2024 г. в американския щат Мейн

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп беше изпъден от гласуването за първичните президентски избори през 2024 година в Мейн, откакто държавен чиновник реши, че любимецът на Републиканската партия е неприемлив заради поддръжката му на въстанието.

Държавният секретар на Мейн Шена Белоуз, демократ, разгласи решението да в профил Тръмп от гласуването в четвъртък, цитирайки уговорка в конституцията на Съединени американски щати, която не разрешава на тези, които са „ взели участие в въстание или протест “, да заемат обществени длъжности.

Белоус сподели, че Тръмп би трябвало да се смята за неприемлив за кандидатстване, защото щурмуването на Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари „ се е случило по разпореждане и със знанието и поддръжката на “ някогашния президент.

„ Не стигам елементарно до това умозаключение “, сподели Белоус. „ Демокрацията е свещена... Имам поради, че нито един държавен секретар не е лишил претендент за президент от достъп до бюлетини въз основа на раздел три от Четиринадесетата корекция. Също по този начин имам поради обаче, ч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР