Бившият президент на Руската федерация днес призова Русия да направи

...
Бившият президент на Руската федерация днес призова Русия да направи
Коментари Харесай

Медведев се обяви за по-суров закон срещу чуждестранните агенти


Бившият президент на Руската федерация през днешния ден прикани Русия да направи още по-суров закона за „ задграничните сътрудници “ и да преследва по правосъден път лица, които работят за ползите на непознати страни, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5616
Русия има законодателство, което класифицира групи и физически лица като „ задгранични сътрудници “. Това е термин, който се свързва с обвинявания в шпионаж от руската ера. Лица или групи са „ задгранични сътрудници “, в случай че получават задгранично финансиране, с цел да правят, „ политическа активност “, по определението на управляващите.

Десетки критици на Кремъл са вписани като задгранични сътрудници, в това число публицисти и правозащитници, и мнозина от тях избягаха в чужбина.

Медведев, който в този момент е зам.-председател на съветския Съвет за сигурност, сподели, че по-строгото законодателство, обвързвано с задграничните сътрудници, е належащо в миг, когато Москва организира своята военна намеса в Украйна и е подложена на невиждани западни наказания.

„ Ако те (чуждестранните агенти) правят активност, ориентирана против нашата страна, изключително през този сложен интервал, и получават пари за това от нашите врагове, нашият отговор би трябвало да бъде бърз и недопечен “, написа Медведев в „ Телеграм “. Той показва, че законодателството би трябвало по-прецизно на класифицира „ задграничните сътрудници “ и да постанова по-строги наказания за техните престъпления.

Понастоящем глобените са обект на строги условия за съобщаване по какъв начин се финансират и всяка тяхна обява, в това число в постове в обществените медии, би трябвало да бъде предхождана с упоменаване, че са задгранични сътрудници.

Законодателите оповестиха предишния месец, че възнамеряват да внесат ремонти в закона и да усилят рестрикциите, в това число за вложения в стратегически промишлени браншове и за работа с деца.

Медведев се разгласи също за законодателни начинания за наказателно гонене на „ хора, които работят за ползите на непозната страна “.

Постът на Медведев стартира и приключва с отпратка към руски ефирен сериал от 60-те години, в който действието се развива през съветската революция през 20-те години, а основният воин е разстрелян като разузнавач.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР