Бившият президент на Република Сръбска - Радован Караджич, е осъден

...
Бившият президент на Република Сръбска - Радован Караджич, е осъден
Коментари Харесай

Радован Караджич осъден на доживотен затвор

Бившият президент на Република Сръбска - Радован Караджич, е наказан на пожизнен затвор.

``
реклама

73-годишният Радован Караджич е виновен за най-зловещите военни закононарушения по време на войната в Босна и Херцеговина сред 1992-1995г. Той е виновен за геноцида над 8000 босненци в Сребреница. Радован Караджич е упрекнат и в закононарушения против човечеството - пропъждане, убийства и изтезания, както и за нарушение на военното право при обсадата на Сараево.

Караджич бе непосредствен с на някогашния сръбски деспот Слободан Милошевич, който също беше изправен пред Международния арбитражен съд в Хага, написа Канал3.бг.

По време на сърбската експанзия в Босна са убити към 100 000 души, правят се доста закононарушения - всеобщи и систематични изнасилвания и прокуждания. Главнокомандващият сръбските войски военачалник Ратко Младич е изправен пред трибунала в Хага като директно виновен за клането в Сребреница.

Дълго време след края на войната Ратко Младич и Радован Караджич бяха укривани в Сърбия. Караджич даже си трансформира идентичността - показва се за доктор Драган Дабич, пуска си брада и дълга коса, които трансформират външността му. " Очевидно той е имал доста помагачи и симпатизанти, които постоянно са го предупреждавали за следващия опит за неговото залавяне ", споделя Франц-Лотар Алтман. Но под мощния напън на Европейски Съюз, след 12 години той е задържан в Белград, а по-късно е арестуван и Ратко Младич.

На 24 март 2016 година Хагският арбитражен съд за военните закононарушения в някогашна Югославия осъди Радован Караджич на 40 години затвор, в това число за осъществени закононарушения против човечеството, геноцид и за обсадата на Сараево. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР